Hostme
Image default
Verbouwen

Kadastrale kaart, wat is het?

Een kadastrale kaart is een grote kaart die je op het internet kunt bekijken. Hier staan alle gegevens in van alle percelen, die je in Nederland kunt vinden. Je kunt alle percelen bekijken van iedere gemeente, stad en natuurlijk dorp. Door hier naar te kijken, kun je meer te weten komen over een bepaald perceel. Je kunt vanuit de luchtfoto eenvoudig naar beneden zoomen en kijken naar de diverse percelen. Als je dan op een bepaald perceel klikt, is het mogelijk om alle informatie hierover te lezen. Je kunt ook een zoekfunctie gebruiken en bijvoorbeeld de plaats Wyck opzoeken. Maar waarvoor kun je de kadastrale kaart precies gebruiken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. 

Waarvoor kadastrale kaart gebruiken? 

Je kunt de kadastrale kaart voor meerdere zaken gebruiken. In de praktijk wordt deze vooral gebruikt voor het checken van de grens van percelen. Dit zijn grenzen die vastgesteld worden door het kadaster en opgeslagen staan in een register. Wanneer je de gegevens opvraagt, worden deze verzameld en in een rapport naar je gestuurd. Je ontvangt een uittreksel en deze kun je gebruiken als bewijs van de grenzen die bepaald zijn. Als je een aanbouw wilt maken kan het dus heel handig zijn om een kadastrale kaart te hebben. Zo weet je precies waar je kunt bouwen en waar je moet stoppen. Daarnaast krijg je op deze manier geen ruzie met de buurman, ideaal toch? 

Huis kopen 

Ben je van plan een huis te kopen in Jekerkwartier? Dan kan het ook verstandig zijn om eerst een kijkje te nemen op de kadastrale kaart. Vooral als je een perceel wilt kopen, zodat je een woning hierop kunt laten bouwen. Kijk goed naar de afmetingen en controleer de grenzen met de buren goed. Zo weet je precies wat er mogelijk is en ook wat de WOZ-waarde is van het perceel. Op de kadastrale kaart staat alle informatie en heeft ieder perceel een uniek nummer. Ook bij de verkoop van je woning kan het handig zijn om een kadastrale kaart te hebben. 

 

 

 

 

https://kadastralekaart.com/buurten/wyck-BU09350006