Hostme
Image default
Webdesign

Visual Website Optimizer specialist

Vraagt u zich ook weleens af of uw website goed is ingericht voor uw publiek? U laat er natuurlijk mensen naar kijken: leken en professionals, maar u weet uit zo een kleine steekproef nog steeds niet zeker of het ontwerp van uw webpagina’s aanslaat bij het juiste publiek. Met Visual Website Optimizer kunt u eenvoudige tests uitvoeren: eindelijk kunt u erachter komen of uw website optimaal is ingericht! Hoe het werkt? U kunt met deze software bepaalde pagina’s van uw website op verschillende manieren aan uw bezoekers vertonen. Vervolgens kunt u nagaan welke versie van de webpagina het beste scoort (met welke pagina u bijvoorbeeld de meeste producten verkoopt).

Mogelijkheden van Visual website optimizer

Niet alleen kunt u verschillende versies van een webpagina aan uw publiek laten zien qua inhoud en opmaak, er zijn nog andere handige opties in het programma:

  • U kunt de pagina’s zo indelen dat versie 1 alleen aan mensen vertoond die in de randstad wonen, en versie 2 aan mensen die juist in Brabant wonen. Zo kunt u bekijken welke versie van de pagina het beste in een bepaalde streek of stad werkt.
  • U kunt werken met heatmaps en clickmaps: daarmee krijgt u inzicht in wat een bezoeker precies op uw website doet: waar op geklikt wordt en wat mensen veel minder interessant vinden.

Praktische toepassing van Visual website optimizer

Misschien kunt u zich nog niet goed voorstellen waarom deze opties handig zijn voor bedrijven, en in het bijzonder uw bedrijf. Een voorbeeld verschaft wellicht meer inzicht:

Stel dat u een webwinkel heeft waarin u horloges verkoopt. U merkt dat u vrij veel herenhorloges verkoopt, maar de pagina met dameshorloges doet het veel minder goed. Via Visual website optimizer kunt u gaan onderzoeken waar dat precies aan ligt: u kunt verschillende versies van de webpagina uitproberen en vergelijken.

Voor meer info : http://www.4internetgroep.nl/online-marketing/conversie-optimalisatie/