Hostme
Image default
Webdesign

Welk CMS zit ik in voor mijn website?

U wilt een nieuwe website maken voor uw bedrijf. De redenen hiervoor kunnen uitlopen van dat u net begonnen ben met uw bedrijf tot dat uw website een update nodig heeft. Als u de hosting van de website geregeld heeft, dan moet u de keuze gaan maken waarmee u de website wilt gaan bouwen. Maakt u gebruik van het simpele HTML & CSS? Of kiest u toch voor een CMS als WordPress? Bij het maken van deze keuze moet u zich nog wat afvragen: Zorg ik zelf voor de website of schakel ik een professioneel bedrijf daarvoor in? Klopsoft Websites doet dit laatste graag voor u. En dat tegen een scherpe prijs!

Klopsoft Websites werkt voornamelijk met het CMS WordPress, maar kent ook Drupal en Joomla. Er zijn nog vele CMS meer te vinden op het internet. Echter moet u wel rekening mee houden met de vraag: “Hoe SEO proof is het CMS?”. Hiermee wordt bedoeld of het systeem alle elementen van SEO al bevat of dat er modules ofwel plugins zijn voor het systeem om dit alsnog te kunnen realiseren. Hieronder geven wij u enkele SEO aandachtspunten van de drie genoemde Content Management Systemen.

WordPress

 • WordPress bevat de mogelijkheid om zoekmachine vriendelijke URL’s.
 • Door middel van verscheidene plugins kunt u Social Media op uw website integreren.
 • Met de SEO plugin van Yoast kunt u gemakkelijk een XML Sitemap aanmaken en uw website toevoegen aan Google Webmaster Tools.
 • U kunt optimaal benutten van de h1 t/m h6 tags.
 • Ook met de SEO Plugin van Yoast kunt u de title en de description van de pagina’s invoeren voor Google.

Joomla!

 • Bij Joomla! moet de standaard zoekmachine optimalisatie geactiveerd worden.
 • Joomla! biedt in de standaard versie de mogelijkheid om de title en description per pagina in te vullen.
 • XML Sitemap kan aangemaakt worden door het inzetten van Xmap of Joomap.
 • U kunt optimaal benutten van de h1 t/m h6 tags.

Drupal

 • Drupal biedt de mogelijkheid om zoekmachine vriendelijke URL’s in te kunnen voeren. Met de module PathAuto kunt u dit automatisch laten gebeuren.
 • In Drupal kan een pagina twee URL’s krijgen. Dit is afhankelijk van hoe het systeem ingesteld wordt. Met de module Global Redirect is te verhelpen.
 • Drupal heeft uit zichzelf niet de mogelijkheid om de Description van een pagina in te vullen. Hiervoor kunt u de module Nodewords gebruiken.
 • Met de module XML Sitemap kunnen sitemaps voor zoekmachine bots genereert worden.
 • De interne linkstructuur binnen een website geeft een zoekmachine als Google informatie over de betekenis van content op de website. Hierbij kan de module Related Links behulpzaam zijn. Deze module compileert zelfstandig een blok ‘gerelateerde links’ voor verschillende pagina’s.

Conclusie

De drie verschillende CMS kunnen allemaal ingezet worden voor het ontwikkelen van een website. Zeker als u wilt dat de techniek en de elementen met betrekking tot Zoekmachine Optimalisatie goed ofwel voldoende geregeld zijn of kunnen zijn. Zoals al eerder gezegd, werkt Klopsoft Websites voornamelijk met het CMS WordPress. De reden hiervoor is voornamelijk de grote mogelijkheden met betrekking tot de designs / templates en de uitbreiding mogelijkheden door middel van de verschillende plugins. Uit ervaringen weet Linda Klop, eigenaar van Klopsoft Websites, dat mensen het CMS Drupal vaak te technisch en niet overzichtelijk vinden. Met Joomla! heeft zij ook al meerdere keren gehad dat de SEO niet optimaal verloopt of dat mensen het systeem niet goed genoeg begrijpen. Dit heeft ze echter nog nooit gehad met het CMS WordPress.

 

 

Voor meer info : http://www.klopsoft-websites.nl