Hostme
Image default
Winkelen

Het Weer in Hedel

Hedel is een rustig dorpje in de provincie Gelderland, gelegen tussen de rivieren de Rijn en de Linge. Ondanks de kleinschaligheid van Hedel is het een zeer populaire plek onder mensen die genieten van de rust van de natuur. Vandaar dat veel mensen het weer in Hedel interessant vinden. In dit blogartikel vertellen we wat je kunt verwachten als het gaat om het weer in Hedel.

Klimaat in Hedel

Hedel heeft een temperaat, vochtig klimaat, waar veel neerslag wordt verwacht. In de zomer is het er heerlijk met warm weer, maar de winters kunnen relatief streng zijn. Hedel krijgt veel meer neerslag dan gemiddeld in Nederland. Gemiddeld krijgt Hedel meer dan 1000 millimeter neerslag per jaar. In de winter is de neerslag vaak in de vorm van sneeuw. Ook kunt u in Hedel verwachten dat het gemiddeld minder zonuren heeft per dag in vergelijking tot andere steden in Nederland.

Temperatuur in Hedel

De gemiddelde maximale temperaturen in de zomermaanden liggen tussen 15 en 20 graden Celsius. In de wintermaanden kan het daarentegen kouder worden, de gemiddelde minimumtemperatuur kan dan dalen tot -2 graden Celsius. Ook kan de temperatuur in Hedel in de winter zo’n 0 graden Celsius aantikken. Naast de gemiddelde temperatuur is het ook belangrijk om het koudste kwart van de winter en het heetste kwart van de zomer in Hedel te vermelden. In de winter is dat gemiddeld -7,8 graden Celsius, terwijl het in de zomer gemiddeld 25,5 graden Celsius is. Het verschil kan dus behoorlijk groot zijn.

windsnelheid in Hedel

Mensen die van zeilen houden, zullen blij zijn om te horen dat het weer in Hedel redelijk veel wind bevat. De gemiddelde windsnelheid in Hedel is 2 tot 3 meter per seconde. In de omgeving kunnen er ook verschillende windkracht 10 stormen plaatsvinden. In de zomer is dat minder aan de orde. Als je in Hedel de windkracht 10 stormen wil vermijden, is het goed om er rekening mee te houden dat die het meest voorkomen van oktober tot maart.

Zonuren per dag in Hedel

Zonuren per dag in Hedel liggen gemiddeld tussen de 5 en 7 uur per dag in de zomermaanden. In de wintermaanden is dit een stuk minder, om precies te zijn zo’n 2,5-3,5 uur per dag. Het verschil tussen de zomer- en de wintermaanden is opmerkelijk. Al met al kan geconcludeerd worden dat de zonuren in Hedel verspreid over de hele dag zijn gedurende het hele jaar.

Conclusie

Het weer in Hedel is typisch voor de vochtige en weerbare regio waarin Hedel zich bevindt. In de zomermaanden heb je de liefhebber heerlijk warm weer, en de omliggende natuur is bijzonder mooi. In de wintermaanden daarentegen, kan het behoorlijk koud worden. Gemiddeld zijn er 5 tot 7 zonuren per dag in de zomer- en 2,5-3,5 in de wintermaanden. De windsnelheid in Hedel is gemiddeld 2 tot 3 meter per seconde. Al met al kan geconcludeerd worden dat als je van het weer in Hedel wilt genieten, je hiervoor op de goede plek bent. Voortaan is er ook een pagina waar je alle informatie over het weer in Hedel kunt vinden: Weer in Hedel.

.