Hostme
Image default
Winkelen

Waarom elke kok een RVS Koekenpan nodig heeft

Koken is voor velen van ons een dagelijkse activiteit die veel plezier en liefde met zich meebrengt. Of je nu een professionele kok bent of lekker een recept klaarmaakt met je familie: een goede koekenpan is absoluut een must voor elke kok. RVS Koekenpannen zijn een absolute aanrader voor wie op zoek is naar een robuuste en duurzame koekenpan. In deze blogpost geven we 5 goede redenen waarom elke kok voor een RVS Koekenpan zou moeten kiezen en geven we wat tips voor gezond koken met zo’n pan.

1) Langer gebruiken

RVS Koekenpannen zijn lastig te verslijten. Deze materialen hebben een betere hitteverdeling, waardoor je een gezondere en meer gelijkmatige maaltijd kan bereiden. Daardoor is ook de verwarming van je maaltijd effectiever. De stevigheid van het metaal verzekert je ook dat de pan niet alleen snel verwarmd wordt, maar ook langer warm blijft.

2) Makkelijk te reinigen

RVS koekenpannen hebben een gladde buitenste laag, waardoor ze gemakkelijker te reinigen zijn met stevige borstels. Het materiaal is ook meer resistent tegen het in de poriën komen van voedsel en kan gemakkelijk drogen na het afwassen. Je hoeft ook geen speciale oliën of andere chemicaliën te gebruiken om het materiaal te onderhouden. Met een licht sopje en ruim water is je pan altijd weer blinkend schoon.

3) Geschikt voor veel kookmethodes

Net als bij andere kookmaterialen, is een RVS Koekenpan flexibel en toepasbaar voor vele kookmethodes zoals braadpan, paellapan en roerbakpan. Dit verschilt met andere materialen zoals keramiek die bijvoorbeeld niet geschikt is voor het koken in de oven. Ook als je van plan bent verschillende soorten gerechten te maken, is de RVS koekenpan sowieso de beste keuze.

4) Goede warmteverdeling

Dankzij de dikke laag staal en de goed verdeelde warmteverdeling, maakt de RVS koekenpan het mogelijk om gerechten gemakkelijk gelijkmatig te koken. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld geen droge stukjes of ongelijk gekookte stukken in je gerechten, wat vaak voorkomt als je met andere soorten materialen kookt.

5) Niet giftig

RVS koekenpannen zijn niet giftig; mits je koekenpan onbeschadigd is, zal er geen chemische stoffen gelekt worden. Als je met je kookgerei zo min mogelijk chemische stoffen wilt gebruiken is een RVS koekenpan een goede keuze. Dit geldt ook voor gevoelige kookgerei als wokkels; deze zijn eenvoudig te vervangen of te vervangen met RVS wokkels.

Gezond koken met RVS Koekenpannen

Voor gezond koken, is het altijd belangrijk om de warmtebron van je koekenpan te verdelen over de hele pan. Dit voorkomt het koken met hoge temperaturen die schadelijk zijn voor de voedingswaarde van de voedingsmiddelen. Verder is het aan te raden om geen olie te gebruiken, maar om alleen wat olie in de pan te verwarmen. Vergeet niet om de pan af te koelen als je klaar bent met koken; dit voorkomt verbranding van voedingsmiddelen en een kleiner risico op beschadiging van de pan.

Kom ook eens testen wat de beste RVS Koekenpan is: Test RVS Koekenpan.

Conclusie

Of je nu een professionele kok bent of een gewone hobbykok: een RVS Koekenpan is altijd een must in je keuken. Door de robuuste staallegering, zal het materiaal niet alleen langer meegaan maar ook gemakkelijk te onderhouden zijn. Hierboven hebben we 5 belangrijke redenen gegeven waarom je voor een RVS koekenpan zou moeten kiezen. Verder geven we wat tips voor gezond koken met RVS koekenpannen. Samengevat: RVS is de beste optie voor elke kok die houdt van gemak en duurzaamheid.

.