Hostme
Image default
Aanbiedingen

Bananenplant

De bananenplant heeft grotere bladeren en is daardoor een kamerplant met een mooie uitstraling. De plant vraagt veel zonlicht en moet dus op de juiste plek worden geplaatst. De plant vraagt door haar zonnige plek ook veel water. De bladeren verdampen veel water en vragen daardoor ook veel water. Zorg voor een natte ondergrond en zorg niet dat de ondergrond uitgedroogd raakt. De plant groeit in deze juiste omstandigheden vrij snel. De bananenplant is afkomstig uit Zuidoost-Azië. Vanwege haar vruchten komt de plant voor in veel tropische gebieden. Haal jij de tropen in huis met je eigen bananenboom? Koop jouw palmboom bij MyPalmShop

 

Water 

De bananenplant bestaat zelf voor ongeveer 80% uit water. Het verbaast dus ook niemand dat deze plant veel water eist. Zorg ervoor dat de ondergrond van de bananenplant nooit uitdroogt. In de zomermaanden is de plant ongeveer twee keer zoveel water nodig als in de wintermaanden. In de warme zomermaanden verdampen de bladeren veel vocht. Het advies is dan om de plant extra water te geven in deze zomermaanden. Wanneer de bladeren van de bananenplant slap gaan hangen, dan weet je dat de plant te weinig water of te veel zonlicht krijgt. 

 

Verpotten 

Het verpotten van de bananenplant vindt plaats in de lente of direct na aanschaf van de plant. De lente heeft het voorkeur, aangezien beschadigde wortels op deze manier sneller herstellen. Door het snelle groeiproces van de bananenplanten is het jaarlijks verpotten van deze plant geen overbodige luxe. Wanneer je de plant overpot, is het aan te raden om een plantenbak te gebruiken die minimaal 20% breder is dan de vorige plantenbak of kweekpot. Maak geen gebruik van hydrokorrels. Het water gaat zich namelijk verzamelen tussen de korrels en kan minder gemakkelijk de wortels bereiken. Op deze manier gaan de wortels rotten, waardoor je de kans op wortelrot verhoogd. 

 

https://www.mypalmshop.nl/