Hostme
Image default
Aanbiedingen

Dit is wat jij moet weten over shutters en jaloezieën!

Misschien ben je van plan om zelf óf shutters óf jaloezieën aan te schaffen, maar dan zijn er wel wat dingen waar je op moet letten. Zo zijn er best veel overeenkomsten tussen deze twee, maar er zijn ook wat verschillen die je zeker even in je achterhoofd moet houden als jij binnenkort één van deze twee wilt aanschaffen. Wat jij allemaal moet weten voor je daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf van shutters of jaloezieën, lees je in deze blog!

De verschillen tussen shutters en jaloezieën

Voor we overgaan op de overeenkomsten tussen shutters en jaloezieën en ingaan op het feit waarom jij één van deze twee moet aanschaffen, gaan we eerst even kijken naar de verschillen tussen deze twee. Allereerst moet je weten dat shutters niet voor het raam wegkunnen, waar jaloezieën dat wel kunnen. Shutters klap je als een soort luiken open en jaloezieën trek je door middel van een trekkoord omhoog. Het voordeel van de shutters op dit punt, is dat het er allemaal nét iets verzorgder uitziet dan de jaloezieën. Jaloezieën zien er al snel iets goedkoper uit en daarom is het niet vreemd dat de meeste mensen voor shutters kiezen.

De overeenkomsten tussen shutters en jaloezieën

Uiteraard zijn er ook genoeg overeenkomsten tussen shutters en jaloezieën, maar welke dan? Allereerst moeten we je wijzen op het feit dat beide soorten raambekleding te koop is in hout. Dit zorgt ervoor dat beide wel redelijk op elkaar lijken. Hiernaast zorgen de horizontale latten bij beide in theorie een beetje voor hetzelfde doel: het tegenhouden van teveel zonlicht. Beide raambekledingen werken op dezelfde manier, het gaat eigenlijk alleen maar een beetje om de uitstraling.

Welke dan voor mij?

Welke raambekleding jij dus moet kiezen, is best lastig. Wanneer jij voor een wat luxere uitstraling wilt gaan, zouden we je eerder shutters aanraden dan dat we het zouden hebben over jaloezieën, maar als dit jou wat minder interesseert, zou je net zo goed voor de jaloezieën kunnen gaan. Vergelijk de twee even in real life met elkaar om zelf een favoriet te kiezen!

 

https://www.hostme.nl/