Hostme
Image default
Bedrijven

Een rondreis Peru maken? Dit mag je zeker niet missen!

Peru is één van die bestemmingen die stiekem bij iedereen met een beetje interesse in onze planeet en al haar parels ongetwijfeld tot de verbeelding spreekt. Dat is niet in het minst het gevolg van de aanwezigheid van Machu Picchu en de ontzettend bekende Inca Trail. Dit alleen al zorgt ervoor dat er elk jaar opnieuw ontzettend veel toeristen van over de hele wereld voor kiezen om een bezoek te brengen aan dit land. Wanneer ook jij van plan bent om naar Peru te reizen zal je tot de vaststelling komen dat het boeken van een rondreis Peru altijd een interessante keuze is. Benieuwd om te ontdekken welke hoogtepunten je tijdens het maken van een dergelijke rondreis zeker niet over het hoofd mag zien? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in onderstaande informatie! 

Machu Picchu en de Inca Trail 

Laat ons maar meteen beginnen met zowat de absolute top bezienswaardigheid van Peru. Vanuit de plaats Cusco is het mogelijk om de trein te nemen naar de verborgen stad die luistert naar de naam Machu Picchu. Dit gezegd hebbende is het zo dat het een ontzettend populaire activiteit is om de plaats te bezoeken door het afleggen van de zogenaamde Inca Trail. Dit is een tocht die je kan maken in twee, drie of vier dagen. Hoe je Machu Picchu ook mag bezoeken, het staat uiteraard als een paal boven water dat je deze locatie tijdens een rondreis Peru absoluut niet over het hoofd mag zien! 

Overweeg een bezoek aan de hoofdstad Lima

In het merendeel van de gevallen is het zo dat er tijdens het ondernemen van een rondreis Peru ook voor wordt gekozen om een bezoek te brengen aan de hoofdstad Lima. Voor deze stad geldt dat ze werd gesticht door de zogenaamde conquistadores. In het verleden stond Lima bekend als een bijzonder rijke stad, maar die rijkdom is door de jaren heen helaas komen te verdwijnen. Ondanks haar status als hoofdstad van het land is het zo dat een bezoek aan deze stad doorgaans vrij tegenvalt. Dit gezegd hebbende zijn er wel enkele interessante musea te ontdekken.

Cusco, een stad gelegen op zo’n slordige 300 meter hoogte 

Wanneer je tijdens een rondreis Peru van plan bent om een bezoek te brengen aan Machu Picchu wordt het altijd sterk aangeraden om eerst even naar de plaats Cusco af te reizen. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het zo dat deze stad is gelegen op een hoogte van zo’n slordige 3000 meter. Deze hoogte zorgt ervoor dat veel mensen de keuze maken om hier te verblijven voordat ze verder gaan reizen naar Machu Picchu. Ook in Cusco zelf zijn nog heel wat overblijfselen terug te vinden van in de Incatijd. Denk hierbij niet alleen aan de Heilige Vallei, maar ook aan bijvoorbeeld het zogenaamde Fort van Sacsayhuaman.

Nog veel meer om te ontdekken tijdens een rondreis Peru

Er zijn tijdens een rondreis Peru nog heel wat meer interessante plaatsen en bezienswaardigheden om te ontdekken dan degene die we hierboven al voor jou op een rijtje hebben gezet. Voordat je overgaat tot het boeken van jouw vakantie is het dan ook altijd een goed idee om even een reisgids te raadplegen. Op deze manier kan je namelijk meteen voor jezelf uitmaken welke locaties je verspreid over het mooie Peru beslist niet over het hoofd mag zien. 

Meer weten? Klik hier.