Hostme
Image default
Beauty en verzorging

Wat zijn de voordelen van vet bevriezen?

Heb jij last van een plek op je lichaam waar het laatste beetje vet, ondanks veel en hard trainen, maar niet wil verdwijnen? Of heb je wegens genetische aanleg last van overtollig vet onder je kin? Vet bevriezen is een relatief nieuwe en innovatieve methode waarmee je plaatselijk kunt afvallen. De techniek die hierbij gebruikt wordt heet cryolipolyse. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat ervoor zorgt dat de vetcellen plaatselijk bevriezen. Met deze techniek worden de vetcellen op de plek naar keuze opgezogen door een soort vacuümpomp. De vetcellen worden uiteindelijk in deze vacuümpomp gekoeld naar een temperatuur van -9 graden. Door het bevriezen sterven de vetcellen geleidelijk en definitief af. In deze blog lees je alles over de voordelen van vet bevriezen.

Snel zichtbaar resultaat

Een groot voordeel van vet bevriezen is dat het een snel en blijvend resultaat geeft. Om vet te verliezen door middel van sporten is het nodig om maanden lang meerdere dagen per week hard te trainen in de sportschool. Wanneer je kiest voor een behandeling vet bevriezen zie je na 3 tot 5 weken al resultaat. Daarnaast is een eerste behandeling vaak al voldoende om het eerste verschil te zien. Het wordt wel aangeraden om meerdere behandelingen achter elkaar te doen voor een optimaal eindresultaat. Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt ook af van jouw persoonlijke wensen en je uiteindelijke doel. 

Pijnloze behandeling en plaatselijk afvallen

Vet bevriezen geeft niet alleen een snel resultaat maar is ook nog eens volledig pijnloos. Je hoeft dus niet bang te zijn voor eventuele pijn of verdovingen tegen pijn. Door de geavanceerde techniek voel je niks van de behandeling. Na de behandeling kun je soms last hebben van wat rode plekjes op de huid of een beurs gevoel met blauwe plekken maar dit trekt over het algemeen vrij snel weer weg. Wanneer er op bepaalde plekken op jouw lichaam vetophoping plaatsvindt is vet bevriezen een goede uitkomst. Dit komt doordat het apparaat dat gebruikt wordt kan worden geplaatst op specifieke plekken. Als je bijvoorbeeld last hebt van een onderkin of vet op de heupen wat maar niet wil verdwijnen kan vet bevriezen een goede oplossing zijn.