Hostme
Image default
Bedrijven

Hoe kan je je oude kledingstukken pimpen

Aaah het is vakantie! Dit jaar heb je besloten om lekker in huis te blijven. Deze vakantie heb je volgepland met allerlei taakjes die je het hele jaar al uitstelt in huis. Een grote schoonmaak, het herinrichten van je huis met leuke spullen en je kledingkast opruimen. Een ander idee is om je kleding te laten maken aan de hand van een lasersnijder. Je kledingkast puilt uit maar je vind het zo’n zonde om je kleren weg te doen. Je hoeft ze eigenlijk ook helemaal niet weg te doen! Pimp je kleding op!

Stof

Geef jouw kledingstuk een nieuwe look door wat nieuwe stofjes te verwerken in je kleding. Stel je hebt een t-shirt. Hoe pimp je die op? Knip de originele mouwen af en naai met een ander stofje twee nieuwe mouwen eraan. Meteen zal jouw t-shirt er anders uit zien. Of heb je een spijkerbroek met gaten? Wat dacht je ervan om een stuk stof achter de gaten vast te naaien voor een edgy look?

Knippen

Een basic shirt voorzien van een uniek rugmodel? Check, pak je schaar erbij en begin! Je kan de achterkant van jouw shirt pimpen door een model erin te knippen. Kijk online voor inspiratie en teken dan het model op de achterkant van je shirt. Hierna moet je goed opletten dat je tijdens het knippen niet allebei de kanten knipt maar alleen de achterkant! En voila jouw shirt heeft een make over gehad!

Studs, steentjes, kralen

Studs, steentjes, kralen zo kunnen we wel nog een aantal ideeën bedenken waarmee je jouw kledingstukken kan opfleuren. Heb je een truitje zonder print? Naai dan een aantal kralen vast om de halslijn. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een ketting aan hebt terwijl die dus aan jouw truitje vast zit. Als man kan je natuurlijk ook jouw shirt pimpen maar natuurlijk niet met kraaltjes. Je kan in dat geval ervoor kiezen om aan de slag te gaan met studs voor een stoerdere look.

Ripped jeans

Aargh zoveel broeken in je kast. Allemaal in de vaste kleuren zwart, blauw, grijs of wit. Ze lijken qua model ook zoveel op elkaar. Hoe maak je jouw jeans anders dan andere jeans? Tover jouw jeans om in een ripped jeans. Ga aan de slag met een schaar en knip een aantal spleten in je broek. Deze spleten trek je vervolgens uit elkaar met je handen voor grotere gaten die er natuurlijk uitzien. Om de look nog natuurlijker te maken kan je de randen van de gaten rafelen met je schaar zodat de draadjes nog zichtbaarder worden. Hierdoor lijkt het net alsof je jouw broek zo gekocht hebt!

Tips

Dus je kan met behulp van andere stoffen en items als kraaltjes en studs jouw kledingstukken een nieuw leven geven. Naast het toevoegen van materiaal kan je ook in jouw kleding knippen voor een uniek backless model of voor ripped jeans. Wat ga jij proberen?