Hostme
Image default
Bedrijven

Investeren in led? Geen optie, maar een must!

Onder LED verlichting bedrijfspand mag u het volgende verstaan. Professionele lampen die zodanig licht afgeven dat er een ideale werksituatie ontstaat. Niet te weinig, maar zeker ook niet te veel licht in een aangename lichtkleur en -temperatuur. Lichtomstandigheden dus waarbij uw medewerkers zich prettig voelen en geconcentreerd zijn. En dit alles goed afgestemd op de lichtinval van buiten naar binnen gedurende de dag. Wat dit laatste betreft, biedt een lichtmanagementsysteem uitkomst. Hoe natuurlijk het licht hoe beter voor ons al mens. Natuurlijk licht verandert gedurende de dag en een lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat het werklicht mee verandert. Dé maat waarnaar gekeken wordt, is de blauwwaarde van licht. Lampen met een hoge blauwwaarde geven licht dat vergelijkbaar is met het licht van de blauwe hemel overdag.

Over blauwwaardes, kleurtemperaturen en -kleuren kan LED specialist Led Design Holland u veel meer vertellen. Net als over de LB/LBC normering, Dali lichtsturing, de EIA 2021, UGR, CRI, lumen en biodynamische verlichting. LDH is de afgelopen jaren uitgegroeid tot echt led-expert. De medewerkers gebruiken een speciaal 3D-programma om lichtplannen op te stellen. Uitgerekend wordt welk led-armatuur waar op z’n plaats is, van wanneer tot wanneer en op welke sterkte de lamp moeten branden, hoeveel lampen er in totaal nodig zijn et cetera. Led Design Holland heeft ervaring met het installeren van led in de meest uiteenlopende gebouwen. Winkels, showrooms, fabrieken, kantoorgebouwen en appartementencomplexen. Wat het laatste betreft, werkt LDH samen met Verenigingen van Eigenaren om tot precies de juiste verlichting te komen.

Als u nog twijfelt of u wel moet overstappen op led het volgende. We citeren het LDH-team dat op de website meldt:

“Vraagt u zich af of LED verlichting ook voor uw bedrijf geschikt is? Dat is een vraag die u niet hoeft te stellen. LED verlichting is namelijk een slimme keuze voor ieder bedrijf!”

Dit is stellig geformuleerd en terecht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat leds de beste lampen zijn. Ledlampen onderscheiden zich in levensduur, milieuvriendelijkheid en zuinigheid.