Hostme
Image default
Bedrijven

Strategieën voor veilig e-mailen om datalekken te voorkomen

Nu datalekken steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om het belang van veilig e-mailen te begrijpen. Een datalek kan ongelooflijk schadelijk en kostbaar zijn voor een organisatie en daarom is het essentieel om gevoelige informatie te beschermen door middel van veilige e-mailing. Of je nu een bedrijfseigenaar bent of een particulier, dit artikel helpt je te begrijpen hoe je datalekken kunt voorkomen door veilig te e-mailen.

Encryptie

Eén van de meest effectieve manieren om jouw e-mails te beschermen tegen onderschepping is door middel van encryptie. Encryptie vervormt berichten zodat ze alleen kunnen worden gelezen door de beoogde ontvanger met een geheime sleutel of wachtwoord. Dit maakt het vrijwel onmogelijk voor hackers of cybercriminelen om toegang te krijgen tot jouw e-mails en alle gevoelige informatie die ze kunnen bevatten. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alle servers die worden gebruikt voor e-mail communicatie ook zijn versleuteld.

Authenticatie

Een ander belangrijk onderdeel van veilig e-mailen bij Bastion 365 is authenticatie. Bij authenticatie wordt gecontroleerd of de afzender van een e-mailbericht is wie hij zegt te zijn. Dit voorkomt dat kwaadwillenden phishing e-mails versturen om toegang te krijgen tot gevoelige informatie, zoals wachtwoorden of creditcardnummers. Authenticatie kan worden uitgevoerd door middel van digitale handtekeningen, die een extra beveiligingslaag bieden door een wachtwoordzin te vereisen die alleen bekend is bij de verzender en de ontvanger.

Protocol voor veilige bestandsoverdracht (SFTP)

Secure File Transfer Protocol (SFTP) is een ander hulpmiddel dat inbreuken op gegevens als gevolg van onveilige e-mailcommunicatie kan helpen voorkomen. SFTP versleutelt bestanden voordat ze over een netwerk worden verzonden, waardoor het voor hackers of andere kwaadwillenden vrijwel onmogelijk wordt om ze te onderscheppen en tegen je te gebruiken. Bovendien zorgt SFTP ervoor dat alle bestandsoverdrachten veilig plaatsvinden via een versleutelde verbinding tussen twee computers, wat verdere bescherming biedt tegen mogelijke gegevens inbreuken.

 

Tip: https://www.bastion365.nl/