Hostme
Image default
Electronica en Computers

Hoe kies je de juiste licentie voor Microsoft Office voor jouw bedrijf

Microsoft Office is een onmisbare software voor veel bedrijven en organisaties. De programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint zijn dagelijks gebruikt door werknemers over de hele wereld. Echter, met de verschillende licenties die beschikbaar zijn, kan het soms verwarrend zijn om de juiste licentie voor jouw bedrijf te kiezen. In dit artikel bespreken we de verschillende licenties die beschikbaar zijn en hoe je de juiste licentie voor jouw bedrijf kunt kiezen.

Wat zijn de verschillende licenties voor Microsoft Office? Er zijn verschillende licenties beschikbaar voor Microsoft Office, waaronder Office 365, Office 2019, Windows/Mac/Mobile licenties en volume licenties.

  • Office 365 is een cloud-gebaseerde abonnementsdienst die toegang geeft tot de meest recente versies van Office programma’s, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Met een Office 365-abonnement krijgt u ook toegang tot extra functies zoals online opslag met OneDrive en videoconferenties met Microsoft Teams. Dit is een ideale keuze voor organisaties die regelmatig updates willen ontvangen en toegang willen hebben tot hun bestanden vanaf elk apparaat.
  • Office 2019 is een eenmalige aankoop en biedt een volledige, permanente licentie voor de programma’s Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Hierbij krijgt u geen toegang tot cloud-opslag of videoconferenties, maar het is wel een goedkopere optie in vergelijking met een abonnement van Office 365. Dit is een goede keuze voor organisaties die de software willen gebruiken zonder regelmatige updates te willen ontvangen en geen noodzaak heeft voor cloud diensten.

Welke keuzes moet je maken bij de aanschaf?

Het kiezen van de juiste licentie voor Microsoft Office kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet precies weet welke opties er beschikbaar zijn en hoe ze zich verhouden tot de specifieke behoeften van jouw bedrijf. In dit artikel zullen we een aantal factoren bespreken die je kunt overwegen bij het kiezen van de juiste licentie voor Microsoft Office voor jouw bedrijf.

  1. Aantal gebruikers en platform Een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden is het aantal gebruikers en het platform waarop de software zal worden gebruikt. Wil je de software installeren op een Windows of Mac-computer? Of zal de software worden gebruikt op een mobiel apparaat of tablet? Dit zal bepalen welke licentie-opties beschikbaar zijn voor jouw bedrijf.
  2. Wensen voor updates en upgrades Een andere belangrijke factor om over na te denken is hoe vaak je updates en upgrades wilt ontvangen voor Microsoft Office. Wil je de nieuwste versies altijd hebben of is een eenmalige aankoop voldoende voor jouw bedrijf? Office 365 is een cloud-gebaseerde abonnementsdienst die toegang geeft tot de meest recente versies van Office-programma’s, zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Met een Office 365-abonnement krijgt u ook toegang tot extra functies zoals online opslag met OneDrive en videoconferenties met Microsoft Teams. Office 2019 en office 2021 zijn een eenmalige aankoop en biedt een volledige, permanente licentie voor de programma’s Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Hierbij krijgt u geen toegang tot cloud-opslag of videoconferenties, maar het is wel een goedkopere optie.
https://www.besteloffice.nl