Hostme
Image default
Dienstverlening

Met de D-sluitingen van EKH zit je altijd gesmeerd

D-sluitingen zijn bevestigingsmiddelen die je kunt gebruiken bij het hijsen en tillen van kleine en grote lasten. Misschien heb je wel eens eerder de term ‘H-sluiting’ voorbij horen komen. Deze sluiting biedt meer bewegingsruimte dan de D-sluitingen. Wil je weten wat voor soort sluiting je het beste kunt gebruiken of aanschaffen, dan heeft EKH altijd een passend advies voor je. 

Je hebt D-sluitingen in alle vormen en maten

Voordat je D-sluitingen gaat gebruiken, is het belangrijk eerst rekening te houden met een aantal zaken. Check altijd even of de D-sluiting en keuringssticker en datumsticker heeft en ga na uit welk jaar deze datumstickers komen. Ook moet je er zeker van zijn dat het schroefdraad van de D-sluitingen niet beschadigd zijn. Als de D-sluitingen bijvoorbeeld roestplekken bevatten of de draden zijn gebogen, wacht dan met het gebruiken hiervan. Laat je ook altijd goed informeren over welke sluiting je het beste kunt gebruiken als je het niet helemaal zeker weet. Veiligheid voor alles. 

Doelstelling EKH

Als ik in de auto of op de fiets zit en ik zie een hijskraan, dan verbaas ik mij soms wel eens over de grootte en de constructie. Er bestaan ook zo ontzettend veel soorten! En ze zijn in alle kleuren te spotten. Je staat er vast niet vaak bij stil, maar in ieder dorp of in iedere stad kom je er wel eentje tegen. Voor geen goud zou ik in zo’n gevaarte gaan zitten, laat staan dat ik weet hoe je een hijskraan bestuurt. Maar ieder zo z’n ding. Wat wel belangrijk is, is dat er op een veilige en verantwoorde manier mee wordt gewerkt en wordt omgegaan. Er bestaan bedrijven die zich hiermee bezighouden. De doelstelling van EKH is het veiligheidsniveau op een zo hoog (letterlijk en figuurlijk) mogelijk niveau te brengen op het gebied van hijs- en hefmiddelen. Dat wordt bewerkstelligd door de wettelijke normen en richtlijnen op een eenvoudige en eenduidige manier in de praktijk te brengen, die voor iedereen toegankelijk en te begrijpen is. Daar is vandaag de dag, naast de D-sluitingen, meer behoefte aan dan ooit.