Hostme
Image default
Dienstverlening

Wat is een circuit overbelasting?

Overbelasting kan optreden wanneer een elektrische draad/circuit meer stroomsterkte ontvangt dan is ontworpen. Het kan worden veroorzaakt door losse of gecorrodeerde draden of verbindingen. Een overbelast circuit komt vaak voor, simpelweg omdat er te veel apparaten in het circuit zijn geplaatst. U kunt overwegen om alles van het circuit los te koppelen en in plaats daarvan een ander circuit voor stroom te gebruiken. Doe dit als een circuit uitvalt door overbelasting. Koppel alle apparatuur op het circuit los om vast te stellen wat het probleem heeft veroorzaakt voordat u de stroomonderbreker reset. Schakel items één voor één in of plug ze in nadat het is gereset en een paar minuten heeft gerust om vast te stellen wat de overbelasting kan hebben veroorzaakt. Mogelijk moet u een nieuw speciaal circuit en stopcontact voor het gebied bouwen om de stroomsterkte te kunnen opvangen als de overbelasting van het circuit vaak voorkomt. Plaats grote apparaten en huishoudelijke systemen zoals de airconditioner op hun eigen speciale circuits om overbelasting van het circuit te voorkomen. U kunt contact opnemen met een elektricien spoed Alkmaar als er brand is en andere problemen veroorzaakt door overbelasting van het circuit.

Wat is een kortsluiting?

Een aanzienlijke hoeveelheid stroom vloeit en overbelast het circuit wanneer een hete of actieve elektrische draad en een neutrale draad met elkaar in contact komen. Een kortsluiting moet altijd een stroomonderbreker activeren of een zekering doorslaan en het kan ook vonken en mogelijk rook veroorzaken. Het kan ook worden veroorzaakt door zwakke verbindingen of schade veroorzaakt door dieren die aan kabels knagen. Een defecte elektrische schakelaar of draad kan kortsluiting veroorzaken. U kunt zelf proberen de kortsluiting te vinden of hulp krijgen van een ervaren elektricien. Kortsluitingen kunnen schadelijk zijn vanwege de hoge temperaturen die door de stroom worden gegenereerd en die brandgevaar kunnen opleveren. Ga voorzichtig te werk als u vermoedt dat uw huis een elektrisch probleem heeft.

Wat is een aardlek?

Enorme hoeveelheden elektriciteit stromen door de stroomonderbreker waardoor deze uitschakelt wanneer een hete en aarddraad contact maken. Aardfouten treden vaak op wanneer apparatuur kapot is of niet goed werkt en ze kunnen gevaarlijk zijn omdat elektrische elementen onder spanning niet langer effectief worden geïsoleerd tegen onbedoeld contact. Onthoud dat stroomonderbrekers en zekeringen in wezen veiligheidsmaatregelen zijn die ons beschermen tegen elektrische storingen. Deze actie heeft bewezen ons en onze eigendommen te beschermen, zelfs als het handig is wanneer een stroomonderbreker uitvalt of een zekering springt. Neem veiligheid altijd uiterst serieus bij het oplossen van problemen of het oplossen van elektrische reparaties in huis.