Hostme
Image default
Huishoudelijk

Wat kun je allemaal doen om je condensdroger zo lang mogelijk te gebruiken

Het regelmatig controleren van uw wasdroger is van vitaal belang om te zorgen dat deze veilig werkt. Trek elke maand uw droger uit en controleer of zich stof heeft opgehoopt op de contactdozen, dit kan oververhit raken en brandgevaar opleveren. Controleer regelmatig in de trommel of uw sensor schoon is en als uw wasdroger een condensor is, moet u het waterreservoir na elke cyclus legen. Dit is vaak het geval bij bepaalde Bosch condensdrogers uit Nederland.

Regelmatige reiniging

Terwijl je droogtrommel zijn werk doet, pluist hij pluis uit je kleren. Dit wordt dan weggetrokken van uw kledingstukken en wordt gevangen in het pluisfilter. Het regelmatig reinigen van het pluisfilter voorkomt dat het stof oververhit raakt en kan gemakkelijk worden gedaan met een zuigmond of door het onder de kraan te laten lopen. Zorg ervoor dat de droger is afgekoeld voordat je dit doet!

Meng geen grote en kleine items

Heeft u ooit een verloren sok in uw dekbedovertrek ontdekt? Dit gebeurt wanneer u grote items met kleinere items tegelijkertijd droogt. Wanneer uw kleding uit de wasmachine komt, scheidt u ze in stapels artikelen van dezelfde grootte. Dit bespaart u niet alleen energie door ervoor te zorgen dat alle items gelijkmatig worden gedroogd, maar het voorkomt ook dat uw ondergoed vast komt te zitten in uw lakens!

Snel opfrissen

Als je eropuit trekt en je outfit een snelle opfrisbeurt kan gebruiken, doe je het een paar minuten in je droogtrommel met een geparfumeerde drogerheet. Dit verzacht stoffen en verwijdert eventuele onaangename geurtjes op uw kleding. Het verwijdert ook eventuele plooien zonder de noodzaak van een strijkijzer.

Berg je droger op de juiste plaats op

Wanneer u uw nieuwe wasdroger installeert, is het belangrijk dat u de juiste plek daarvoor in uw huis vindt. Zorg dat er voldoende ventilatie in uw wasruimte is om de luchtvochtigheid te verminderen. Dit voorkomt dat de droger oververhit raakt. Als je energie wilt besparen, zorg dan dat de ruimte warm is. Uw wasdroger zal harder moeten werken om op te warmen als hij op een koude plek wordt bewaard.

Leg de strijkplank weg

De meeste wasdrogers hebben een handige antikreukinstelling. Het werkt door de vezels te ontspannen in gekreukelde stoffen, wat betekent dat u minder tijd aan de strijkplank kunt zitten. Perfectioneer voor wanneer u een weinig lui voelt – of in een haast om de kinderen klaar te maken voor school op een Maandag ochtend!

 

https://witgoedland.net/condensdroger/