Hostme
Image default
Internetmarketing

Middagje snoeken

Het is zaterdagmiddag als m’n jongste twee mannen door het huis stuiteren. De schermtijd voor telefoons en TV zijn al voorbij, dus daarmee kan de rust in huis niet terugkeren. Gelukkig is het mooi weer en kunnen we naar buiten. Dan maar een stuk wandelen in de polder. Daar krijgen ze de nodige frisse lucht en kunnen ze het huis even ontvluchten. Vaak komt de (interne) rust na de eerste paar honderd meter weer terug en zijn ze een stuk gezelliger. De laatste visdag is al weer 3 weken geleden, dus besluiten we een spinhengel met wat kunstaas mee te nemen. Veel hoeft er niet mee. Een kleine tacklebox met kunstaas, tang, schepnet en spinhengel zijn voldoende. 

Tijdens het lopen kunnen we op gezette plaatsen enkele worpen wagen. Bij het gemaal, overhangende boom, oude waterplanten en bruggen zijn zulke plaatsen. Helaas is er geheel geen wind en de zon steeds precies in de sloot. Geen ideale omstandigheden om een snoek te vangen, maar liever dit dan binnen zitten. Heb de jongens toch beloofd om ze eens een de tanden van een snoek te laten zien. Dan zal indruk maken. 

Bij het gemaal is het doods. Geen prooivis of insecten te zien. Meestal zijn er bubbels, kringen of schietende vis door het oppervlakte te zien. Blijkbaar liggen ze ergens anders. Ook bij de overhangende boom met stuw is het stil. Ondanks een mooie stroming vanuit de stuw (b)lijken ze hier niet te liggen. Dan naar de bruggen onder de provinciale weg. Aan de ene kant blijft het stil. Zelfs onder de brug kan ik ze niet verleiden. Tot aan de andere kant kan ik werpen maar het blijft stil. Dan maar naar de andere kant in de hoop dat ze bij de volgende brug wel liggen. Als we onder de brug doorlopen lijkt er toch wat onder het water te gebeuren aan deze kant van de brug. Ondanks dat ik hier overheen geworpen heb van de andere kant blijkt er toch een actieve snoek aan de haal. De eerste worp van deze kant is dan ook meteen raak. De vislijn schiet strak en de vismolen laat enkele tikken horen. Binnen een minuut kan de snoek geschept worden. 

Met open ogen zien de jongens de rijen met tanden. Op gepaste afstand natuurlijk, want toch is het wel een beetje spannend. Ze zijn in ieder geval erg enthousiast en willen en nog grotere snoek vangen. Na het terugzetten komt er nog een enorme boeggolf onder de brug vandaan. Dat moet het grote vrouwtje zijn die hier moet liggen. Helaas lukt het niet om deze te pakken te krijgen. Dat zal moeten wachten op een volgende keer. 

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/