Hostme
Image default
Mode en Kleding

Online schoenen kopen: hier moet je op letten!

Sommige mensen vinden het heerlijk, anderen hebben er een hekel aan: schoenen kopen. Voor de mensen die het wat minder leuk vinden zijn er tegenwoordig gelukkig ook een heleboel mogelijkheden om online je schoenen te kopen. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig Mason Garments schoenen bestellen, maar je moet wel met een paar dingen rekening houden. Dit zijn de dingen waar je op moet letten als je online schoenen koopt.

Kies een betrouwbare webshop

Heb je mooie schoenen gevonden op het internet? Check dan eerst even of deze website betrouwbaar is ja of nee. Bij veel webshops kun je een keurmerk voor betrouwbaarheid vinden als je helemaal naar beneden scrollt. Check daarnaast de reviews die mensen over deze website achterlaten of vraag in je kennissenkring of er mensen zijn met ervaring met deze webshop.

Check het retourbeleid

Als je online bestelt wil je natuurlijk de mogelijkheid hebben om je schoenen terug te sturen als ze niet bevallen. Check van tevoren wat je moet doen om je schoenen terug te sturen. Zitten daar extra kosten aan vast of moet je er heel veel moeite voor doen? Laat deze website dan zitten. Er zijn genoeg websites met een ontzettend prettig retourbeleid.

Ken je maat

Wees je bewust van je eigen schoenmaat. Twijfel je? Meet je voeten dan even op en check op het internet welke maat bij de lengte van je voet hoort. Zoek uit of de schoen die je op het oog hebt een brede leest heeft of juist een smalle en ga na wat bij jouw voet past. Sommige websites vermelden alleen de Engelse of Amerikaanse maat van de schoen. Zoek even op hoe je dit het beste kan omrekenen en kijk ook echt even goed op de website wat voor soort maatvoering je te pakken hebt, zodat je niet ineens de compleet verkeerde maat in handen hebt.

Blijf kritisch

Het is misschien verleidelijk om schoenen die een beetje tegenvallen toch te houden, omdat terugsturen een gedoe is, maar probeer toch kritisch te blijven over wat je aan je voeten gaat dragen. Schoenen zijn ontzettend belangrijk voor je dagelijkse comfort en je wil niet voor de eerste de beste optie gaan. Kom je er niet uit met online shoppen? Raap jezelf dan bij elkaar en stap toch die fysieke winkel binnen.