Hostme
Image default
Toerisme

OPENLUCHTMUSEUM BOSRIJK

minigolf bokrijk

Bokrijk is een gebied van 5,5 vierkante kilometer in de Belgische provincie Limburg. Het herbergt een etnografisch openluchtmuseum, een botanische tuin en de grootste speeltuin van Vlaanderen.

Op het grondgebied van het museum zijn veel gebouwen nagebouwd, die het leven van de dorpelingen in Vlaanderen van de middeleeuwen tot het begin van de 20e eeuw tonen. Museummedewerkers, gekleed in de kleding van vroeger, vertellen bezoekers over hoe hun voorouders leefden. In veel bijgebouwen kookt het leven, niet te onderscheiden van wat er eeuwen geleden in deze gebieden was.

Museum Bocrijk werd geopend in 1958, 140 originele gebouwen vormen de kern van de collectie, samen met meubels en voorwerpen die in het dagelijks leven worden gebruikt.

In totaal heeft het museum ongeveer 30 duizend opslagruimtes, waarvan de oudste dateren uit de 16e eeuw, maar de meeste uit de 17e eeuw en latere periodes. Nu probeert het museum bezoekers aan te trekken met een verscheidenheid aan interactieve activiteiten.

Het idee om zo’n museum op te richten is van Joseph Weins, die als eerste de objecten uit de Bockreik-collectie verzamelde en conserveerde. In 1953 begon hij te werken aan de oprichting van het museum. Allereerst zochten ze naar gebouwen die bouwtechnisch historisch van belang zijn of karakteristieke regionale kenmerken hebben. Dit was een zeer langdurig en moeilijk proces omdat de meeste gebouwen in zeer slechte staat verkeerden en ingrijpend moesten worden gerenoveerd.

In het museum kun je bijna letterlijk de geschiedenis aanraken, zien wat oude ambachten zijn. Delen van het museum gewijd aan Oost- en West-Vlaanderen tonen ambachten zoals mandenvlechten, schoenmaken, houtsnijden en andere.

Acteurs gekleed in historische kostuums zijn vaak betrokken. Het museum heeft ook een winkel waar u lekkernijen kunt proeven die zijn bereid volgens oude recepten.

Elk jaar wordt een thema gekozen dat de belangrijkste evenementen en tentoonstellingen van het museum definieert.

Bokrijk is de perfecte plek om er een fijne dag van te maken, zeker als er kinderen onder de metgezellen zitten. Hier vind je geschiedenis met cultuur, natuur met een picknick en een speelpark.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html