Hostme
Image default
Toerisme

Waarom een reisverzekering vergelijken onmisbaar is

Je gaat op vakantie. Dit zijn vijf redenen waarom je een reisverzekering nodig hebt.

Stel je je dit scenario eens voor: je hebt de stress van kantoor achter je gelaten en gaat eindelijk op de perfecte vakantie. Het weer is goed en de vlucht is op tijd. Maar dan raakt je bagage zoek. Erger nog, al je reischeques zaten in de koffer. Daarom is een reisverzekering onmisbaar. Ook wil je niet teveel betalen voor een reisverzekering. Lees hier waarom een reisverzekering vergelijken onmisbaar is. 

Verlies van paspoort, bagage of documenten

Dit is waarschijnlijk de ergste situatie die je je kunt voorstellen tijdens het reizen. Maar als je een reisverzekering hebt, heb je hulp bij de hand. In geval van een verloren paspoort vergoedt de verzekering de kosten voor het verkrijgen van een duplicaat of een nieuw exemplaar. In geval van vermissing van bezittingen wordt het verlies vergoed tot een goedgekeurd bedrag; en als de bagage vertraging oploopt, krijg je de persoonlijke bezittingen vergoed die je in de tussentijd misschien moet kopen. Dit kan een enorme hulp zijn terwijl je wacht tot de bagage opduikt.

Gezondheidsproblemen

Niemand wil ziek worden terwijl hij op vakantie is. Maar medische complicaties of een ernstig lichamelijk letsel kunnen zich op elk moment voordoen. Daarom is een reisverzekering belangrijk. Zij zal ervoor zorgen dat je in geval van nood de nodige medische hulp krijgt, of je nu naar een ziekenhuis wordt gebracht of dat een naast familielid naar je wordt gevlogen als je student bent. Dit omvat ook tandheelkundige behandeling, want het is heel begrijpelijk dat als je in een nieuwe plaats bent, het een beetje moeilijk kan zijn om jezelf ervan te weerhouden om te gaan snoepen. De reisverzekering zal ook voor andere gerelateerde kosten zorgen. Je kunt ook gebruik maken van cashless ziekenhuisopname met een reisverzekering.

Vluchtannulering of vertraging

Dit is een veel voorkomende glitch tegenwoordig. Het kan de schuld zijn van de luchtvaartmaatschappij, een natuurramp, of een persoonlijk probleem. In alle gevallen krijg je een bepaald bedrag vergoed of terugbetaald volgens het polisblad. In het geval van ziekte te elfder ure of een plotseling sterfgeval in de familie kan je plannen beïnvloeden. Stel dat je de reisplannen moet afzeggen. Wat gebeurt er dan met het geld dat je hebt uitgegeven aan het vliegtuigticket en de hotelreserveringen? Dat wordt niet verspild. De verzekering vergoedt de ongebruikte hotelkosten en reistickets. In geval van een vertraagde vlucht dekt de reispolis extra kosten. Denk hierbij onder andere aan een ongeplande hotelovernachting en eten.

Medische noodevacuatie

Als een medische aandoening vereist dat je van de plaats van het incident naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis wordt vervoerd, hoef je je geen zorgen te maken over de kosten. Als je al in een ziekenhuis bent opgenomen en naar je land moet worden teruggebracht voor verdere medische hulp of om bij je dierbaren te zijn, zorgt de reisverzekering daar ook voor.

Frauduleuze kosten

Stel je voor dat je je creditcard/debetkaart kwijtraakt terwijl je op vakantie bent en je krijgt sms’jes dat iemand hem aan het gebruiken is. Eng, toch? Je verliest niet alleen je geld, maar je verliest ook nog eens geld op een plek waar je misschien niet eens gemakkelijk hulp vindt. Maar met een reisverzekering is dat geen probleem. De polis vergoedt het geld dat je verliest door gestolen betaalkaarten tot 12 uur vóór de eerste melding van het incident. Ga je op vakantie naar Noorwegen? Vergeet dan niet je reisverzekering Noorwegen te vergelijken.

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl