Hostme
Image default
Aanbiedingen

Je zwembad onderhouden

Je zwembad onderhouden

Wanneer je een zwembad in je achtertuin hebt, wil je deze vast goed onderhouden. Het is dus goed om na te denken over wat je zwembad aan onderhoud nodig heeft. Dit is wat je moet doen om zo lang mogelijk van je zwembad te kunnen genieten.

 

Zwembadfilter reinigen

De meeste zwembaden hebben een filter, alleen kleine pierenbadjes hebben geen filter nodig. Een filter houdt het zwembadwater schoon, je kunt deze het beste wekelijks schoonmaken. Een filter vangt veel vuil op uit het zwembad, maar ook kalk uit het water. Hoeveel kalk dat is, hangt van de hardheid van het water af. In de handleiding van je zwembad staat meer informatie over de hardheid van het water en het interval waarmee je het zwembadfilter moet reinigen.

 

Balans van chemicaliën

Om het water zo schoon mogelijk te houden, heeft een zwembad verschillende chemicaliën nodig. De hardheid van het water, de zuurtegraad en de hoeveelheid chloor spelen hier een rol in. 

  • De zuurtegraad heet ook wel pH-waarde. Alleen met de juiste pH-waarde kan chloor zijn werk goed doen. Een pH-waarde van 7,2 is ideaal, dit is een neutrale pH-waarde. De zuurtegraad kun je testen met daarvoor bedoelde teststrips. 

  • Ondanks dat het chloor het water zo schoon mogelijk houdt, hopen er in de loop van tijd toch wel stoffen op in het water. Dit is het resultaat van een chemische reactie tussen nitraten in het water en het chloor. Daarom kun je het beste het water elke week met drie tot vijf procent verversen. 

  • Wanneer je het zwembad niet gebruikt, kun je hem het beste afdekken. Hiermee voorkom je dat er ongewenst vuil in je zwembad terecht komt, zoals bladeren en takjes. Je kunt op de Nettenshop verschillende zwembadafdekkingen op maat laten maken.

 

Winterklaar maken

Aan het einde van de zomer is het belangrijk om je zwembad klaar te maken voor de winter. Een opzetzwembad kun je het beste opruimen. Maar als je er voor kiest om hem toch te laten staan in de winter dan zijn er twee dingen die je moet doen. Ten eerste wil je winterdrijvers gebruiken, deze zorgen ervoor dat de druk wordt afgenomen wanneer het water bevriest. Hiermee voorkom je schade aan de wanden. Als tweede is het belangrijk om het ijs niet kapot te slaan, ijsbrokken kunnen je zwembad onnodig beschadigen.

 

https://www.nettenshop.nl/