Hostme
Image default
Wijn

Wijn uit de bourgogne wijnstreek

In de franse wijnstreek Bourgogne zijn verschillende wijnen te vinden, met daarbij de pinot noir en de chardonnay als de meest bekende bourgogne wijnen. Wat voornamelijk interessant is aan deze streek, is het feit dat de Kelten in het vroegere Gallië, al zich bezighielden met deze drank. In verschillende archeologische vondsten zijn bijvoorbeeld afbeeldingen van druiven en druiventrossen teruggevonden. Doordat de huidige wijnstreek bestaat uit zes verschillende gebieden, zijn er ook verschillende soorten druiven te vinden. Deze maken ieder dan ook weer een specifieke, eigen wijn. Ondanks dat elke wijnsoort zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen heeft, zijn er ook wel specifieke overeenkomsten uit de wijnstreek. 

Bourgogne wijnen 

Omdat er diverse wijngaarden en wijnmakers door de hele regio verspreid zitten, zijn de Bourgogne wijnen in kwaliteitscategorieen geplaatst. Zo zijn de Bourgogne wijnen met puur de naam Bourgogne op het etiket de goedkopere wijnen. Deze zijn er zowel in het rood als in de witte variant, en zijn gewoon in de supermarkten te vinden. Als je net wat luxer zoekt, dan kom je bij de Appellation village wijnen uit. Daarna kom je al snel bij de premier cru wijnen terecht, deze wijnen komen van een specifieke wijngaard met een premier cru status. Tot slot zijn er ook grand cru wijngaarden en dus wijnen. Dit zijn de wijnen die de beste druiven gebruiken en daardoor ook de duurste wijnen zijn.  

Iets exclusiefs uit het buitenland 

Wanneer u besluit om een speciale wijn te gaan drinken, of gewoon benieuwd bent naar wat nieuws, dan is Zuid-afrikaanse wijn bestellen misschien wel de uitkomst. Wat veel mensen niet weten is dat Zuid-Afrika een echt wijnland is, waar al jaren wijn geëxporteerd wordt. Ondanks dat Zuid-Afrika een groot land is, is het wijngebied hier beperkt. Dit heeft voornamelijk te maken met het klimaat in deze regio, waardoor de wijngaarden bij de kust plaatsvinden. Een aantal van de grote wijn namen hier zijn ‘BrookdaleEstate, ‘Cape Point Vineyards’ en ‘Storm Wines’. De kans is groot dat je deze al eens tegen bent gekomen, aangezien de Zuid-Afrikaanse wijn na de Franse wijnen het meest geïmporteerd wordt. 

Zuid-Afrikaanse druiven 

In Zuid-Afrika is vooral de witte wijn dominant aanwezig, zo zijn ongeveer 55% van de wijngaarden gevuld met de witte druivensoorten. Echter recent is er ook een verandering zichtbaar in deze beplanting. Steeds meer van deze witte druivensoorten worden vervangen door rode rassen. Hierdoor is de balans tussen de twee iets meer in evenwicht aan het worden, maar zijn veel van de wijnplanten op de wijngaarden dus nog vol met jonge wijnstokken. 

https://www.wijnkooperijdelange.nl/Bourgogne-wijnen