Hostme
Image default
Kinderen

Verbeter de gezondheid van mannen

Verbeter de gezondheid van mannen

Mannen moeten steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid. Artsen zien namelijk een toename van vermijdbare ziekten bij mannen. Het wordt steeds belangrijker voor hen om veranderingen aan te brengen om hun gezondheid te verbeteren en hun leven te verlengen. Dit is wat je kunt doen. Maak regelmatig een wandeling buiten. De zon levert vitamine D, een essentiële voedingsstof voor je botten en humeur. Frisse lucht kan je helpen stress te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren. Een stevige wandeling kan ook pijn verminderen en de cognitieve functie en het geheugen verbeteren. Het kan ook de balans verbeteren. Fietsen is ook een leuke en gezonde manier om te sporten en te pendelen. Fietsen kan je helpen om uithoudingsvermogen en kracht in je beenspieren op te bouwen, wat blessures kan helpen voorkomen als je al een atleet bent of gewoon actief wilt blijven. Fietsen is goed voor je gezondheid en hart. Het is ook een milieuvriendelijke vorm van transport die bespaart op de benzinekosten. Probeer eens op een herenfiets 28 inch naar je werk te rijden.

Probeer een nieuwe fysieke sport

Er zijn veel sporten die geweldig zijn voor mannen. Enkele van de meest populaire zijn hardlopen en zwemmen. Begin door met je arts te praten of bekijk online artikelen waarin de voordelen van verschillende sportactiviteiten worden besproken als je geïnteresseerd bent in het proberen van een nieuwe sport. Er zijn veel manieren om te beginnen. Probeer een les bij je plaatselijke sportschool of buurthuis – deze beginnerslessen kosten meestal weinig en kunnen je helpen om in eerste instantie zonder al te veel druk te trainen. Praat met vrienden die eerder aan dit soort trainingen hebben deelgenomen, zodat ze advies kunnen geven over waar je het beste kunt beginnen (goede trainers vinden die de juiste vorm kunnen aanleren). Neem een rugzak fietstas mee naar welke sport je ook kiest, om je spullen in mee te nemen.

Let op je dieet

Eet elke dag groenten en fruit. Eet elke dag ook minstens drie porties volle granen. Kies magere eiwitten zoals gevogelte zonder vel en vis (vooral vettige vis). Kies bonen en sojaproducten. Geniet van gezonde vetten in noten en zaden. Eet avocado en olijven. Probeer canola-olie (om te koken) en olijfolie (voor het bereiden van salades). Zet eens natuurlijke pindakaas op tafel (een goede bron van vitamine E en B6). De beste bakvetten zijn extra vierge olijfolie voor dressings op salades of gekookt voedsel op laag vuur onder 150 graden C. Probeer canola-olie voor de meeste andere kook behoeften. Kokosolie kun je spaarzaam gebruiken voor Indiase curries, gemaakt met hete kruiden zoals kurkuma of komijn die niet worden verwarmd boven 175 graden C. Koop deze gezonde ingrediënten en neem ze mee naar huis in je boodschappentas met rits.

Laat je nakijken door de dokter

Mannen moeten regelmatig worden gecontroleerd, waaronder een controle bij een arts die gespecialiseerd is in de gezondheid van mannen. Het is belangrijk om minstens één keer per jaar een lichamelijk onderzoek te ondergaan en op momenten dat je symptomen hebt die erop kunnen wijzen dat aanvullende evaluatie nodig is. Een van de tests die tijdens deze controles moeten worden uitgevoerd, is een bloeddrukmeting. Er is ook bloedglucosemeting (idealiter na vasten). Cholesterol screening (totaal cholesterol en HDL-cholesterol) is ook inbegrepen. Een glucosetolerantietest (alleen patiënten met een laag risico) moet vaak ook gedaan worden..