Hostme
Image default
Aanbiedingen

Zo reduceer je het risico op diefstal van jouw bezittingen

Je hoort regelmatig dat er iets van iemand is gestolen. Denk hierbij aan een fiets, telefoon, geld, of andere bezittingen. Helaas lukt het vaak niet om de dader te vinden. Dit betekent dat je je gestolen voorwerp niet terugkrijgt. Het voorkomen van diefstal is dus erg belangrijk. Helaas heb je dit niet altijd zelf in de hand. Toch zijn er veel dingen die jij kunt doen om het risico op diefstal te reduceren. Wij vertellen over vier voorwerpen hoe jij deze het beste kan beschermen tegen diefstal. Benieuwd? Lees het hieronder.  

Fiets

Iets wat vaak gestolen wordt is een fiets. Wanneer een fiets niet op slot staat, is deze makkelijk mee te nemen. Maar ook wanneer de fiets wel op slot staat, kan deze met weinig moeite opgetild en meegenomen worden. Door gebruik te maken van een dubbel slot zorg je ervoor dat de kans een stuk kleiner wordt dat jouw fiets wordt gestolen. Gebruik naast je normale fietsslot een kettingslot. Verbind je fiets aan een vast object door middel van het kettingslot. Op deze manier reduceer je het risico op diefstal enorm.

Telefoon

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een eigen telefoon. Naast dat een telefoon makkelijk mee te nemen is, is het ook een duur product. Dit zorgt ervoor dat een telefoon een erg populair voorwerp is als het gaat om diefstal. Het is daarom belangrijk dat jij je telefoon altijd goed opbergt op een plek waar iemand niet zomaar bij kan. Stop je telefoon bijvoorbeeld nooit in je achterzak. Je hebt er dan geen zicht op. Stop jij je telefoon in een tas of jaszak? Zorg er dan voor dat je deze altijd goed afsluit. 

Sieraden

Tijdens een woninginbraak worden over het algemeen veel kostbare sieraden gestolen. Om de kans op woninginbraak te verkleinen kun je camera’s om het huis plaatsen. Dit is helaas een dure investering. Het plaatsen van een inbraakstrip is een stuk goedkoper en makkelijker. Zo voorkom je dat dieven met een pasje tussen de deur en het kozijn een slot open kunnen maken. Het belangrijkste is dat je jouw kostbare spullen nooit in het zicht legt.

Caravan

Een caravan wordt een stuk minder gestolen in tegenstelling tot de eerdergenoemde producten. Toch komt de diefstal van een caravan ook regelmatig voor. Om diefstal te voorkomen zet je de caravan vast met een wielklem. Een wielklem zorgt ervoor dat het onmogelijk is om de caravan weg te rijden. Daarnaast kan ook het wiel niet worden losgeschroefd.   

https://www.aanhangwagendirect.nl