Hostme
Image default
Bedrijven

3 tips voor het bouwen van je eigen online leeromgeving

Tegenwoordig zijn online leeromgevingen erg populair. Het is namelijk een eenvoudige manier om op het eigen tempo iets nieuws te leren. Veel mensen lopen met een goed idee rond, maar weten niet hoe zij een online leeromgeving kunnen bouwen. Dat is natuurlijk hartstikke jammer. Als jij ook te maken hebt met dit probleem, dan heb je even geluk. Hieronder kan je drie tips vinden die jij kan inzetten om een online leeromgeving op te zetten. Lees dus vooral verder als je op zoek bent naar meer informatie. 

 

Geschikt systeem gebruiken 

 

Om een online leeromgeving te kunnen bouwen, heb je als eerste een goed systeem nodig. Het bekendste systeem om een online leeromgeving mee te bouwen, is Learndash. Het grootste voordeel van Learndash is dat het een erg gebruiksvriendelijk systeem is. Dit betekent dat je niet zoveel technische kennis hoeft te beschikken. Dat is ideaal voor mensen die nog helemaal nieuw zijn in de wereld van online leeromgevingen. 

 

En wat kan je allemaal met Learndash? Dat is een heleboel. Je kan in ieder geval certificaten uitdelen aan de cursisten. Voor veel cursisten werkt dit erg motiverend. Daarnaast kan je makkelijk de voortgang van de cursisten bekijken. Dit heeft als voordeel dat je altijd even kan helpen als je merkt dat een cursist in de knoop zit met de online leeromgeving. 

 

Volg een leerzame training

 

Hoewel Learndash te gebruiken is door mensen zonder technische ervaring, kan het zomaar voorkomen dat je liever wat extra informatie hebt over Learndash voordat je ermee aan de slag gaat. In dat geval kan je ervoor kiezen om een training te volgen. Door de training te volgen, kom je erachter hoe je de online leeromgeving kan zelf opzetten. Dit kan voor vertrouwen zorgen.  

 

Door een online training te volgen, kan je een eigen stijl ontwikkelen die je kan doorzetten op de online leeromgeving. Je kan er ook voor kiezen om een live training te volgen. In dat geval ga je samen met een professional aan de slag met Learndash. Heb je hier helemaal geen behoefte aan? Dan kan je de online academie laten bouwen. Dat is lekker makkelijk. 

 

Regel de betalingsmogelijkheden

 

Waarschijnlijk ben je wel van plan om de online leeromgeving aan te bieden voor geld. In dat geval is het zeer belangrijk dat je genoeg betalingsmogelijkheden aanbiedt en dat deze goed werken. Je wil geen problemen hebben op het gebied van financiën. 

 

Om te kunnen betalen voor de online leeromgeving is het van belang dat er sprake is van een webshop. Daarvoor kan je het beste learndash woocommerce gebruiken. Met WooCommerce zorg je ervoor dat cursisten makkelijk, en vooral veilig kunnen betalen voor jouw online leeromgeving.