Hostme
Image default
Bedrijven

Waar moet je aan denken als je van gas af wilt stappen?

Steeds meer mensen willen van het gas af. Dit is alleen maar beter voor het milieu. Veel mensen kiezen voor de overstap van gas naar inductie. Deze overstap is erg verstandig, want het kent allerlei handige voordelen. Ga jij binnenkort afstappen van gas? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Als je hier benieuwd naar bent, moet je hieronder vooral verder lezen. Je kan hieronder namelijk ook de voordelen vinden. 

 

Juiste pannen gebruiken 

 

Je hebt het vast al een keer eerder gehoord, maar je zal speciale pannen moeten aanschaffen voor een inductiekookplaat kiest. Het is slecht voor de inductiekookplaat als je dezelfde pannen gebruikt die je hebt gebruikt voor gas. Overigens is het niet zo dat je meteen alle pannen moet weggooien. Het kan zomaar zijn dat je al pannen in jouw bezit hebt die wel te gebruiken zijn op een inductiekookplaat. 

 

Wat is het belangrijkste om te weten bij pannen voor de inductiekookplaat? Nummer één is dat de pan een rechte bodem heeft. Het is handig als deze bodem daadwerkelijk dik is. Dit geeft de pan de mogelijkheid om alle warmte goed te verdelen zodat het eten goed kookt. Verder is het belangrijk dat de pan is voorzien van een magnetische bodem. 

 

Verschillende kosten 

 

Als je ervoor kiest om een inductiekookplaat te laten plaatsen, zal je rekening moeten houden met de kosten. De van gas naar inductie ombouwen kosten verschillen per situatie. Er zal waarschijnlijk wel een nieuwe groepenkast moeten worden aangelegd. De hoogte van die prijs kan erg verschillen. Het is goed om hier duidelijke afspraken over te maken met de monteur die jou gaat helpen. 

 

Hiernaast moet de inductiekookplaat worden aangesloten. Wat kost een inductiekookplaat aansluiten? Dat zal doorgaans tussen de honderd en honderdvijftig euro liggen. Je zal nog wel een aansluitsnoer moeten aanschaffen zodat de inductiekookplaat het ook daadwerkelijk gaat doen. Dat zijn zo ongeveer de kosten waar je op moet letten. 

 

Aantal voordelen 

 

Tot slot komen de voordelen van een inductiekookplaat nog aan bod. Het eerste voordeel heeft te maken met de veiligheid. Een inductiekookplaat is namelijk veel veiliger dan een gasstel. Een inductiekookplaat gaat pas aan als er een pan wordt geplaatst op de kookplaat. Er is geen sprake van vlammen. Hiernaast koelt het erg snel af. Hierdoor is de kans op brandwonden aanzienlijk kleiner dan bij een gasstel. 

 

Een ander handig voordeel is dat de inductiekookplaat erg makkelijk is om schoon te maken. Het is namelijk plat en dat betekent dat je hier makkelijk een doekje overheen kan halen. Verder is koken op een inductiekookplaat veel zuiniger. Dit zal je echt merken bij jouw energiekosten rekening.