Hostme
Image default
Bedrijven

Extra werkruimte nodig? 3 tips

Mensen kunnen om verschillende redenen behoefte hebben aan extra werkruimte. Denk aan een kunstenaar, maar ook zeker aan een ondernemer. Een ondernemer zal extra werkruimte nodig hebben als de onderneming begint te groeien. Als jij extra werkruimte nodig hebt, dan zit je hier op het juiste adres. Hieronder kan je namelijk een aantal tips vinden die je kan gebruiken om extra werkruimte te krijgen. Lees dus snel verder! 

 

Zelf een loods bouwen

 

Extra werkruimte kan je krijgen door aan de slag te gaan in een loods. Een loods kan je tegenwoordig helemaal zelf bouwen. Het enige wat je nodig hebt, is een plek om de zelfbouwloods te plaatsen. Daarnaast heb je misschien nog een paar extra handen nodig die jou kunnen ondersteunen bij het bouwen van de loods. 

 

Zelfbouwloodsen bestaan in allerlei varianten. Als je echt wil werken in de loods, dan kan je beter voor een geïsoleerde zelfbouwloods kiezen. Het voordeel van een zelfbouwloods is dat je zelf het formaat kan uitzoeken. Zo weet je zeker dat je genoeg extra werkruimte hebt. 

 

Huur een opslagruimte 

 

Als ondernemer kan je ervoor kiezen om een opslagruimte te huren. Het voordeel van een opslagruimte is dat er allerlei soorten beschikbaar zijn. Je kan denken aan een garagebox of een opslagunit. In de opslagruimte kan je meerdere stellingkasten neerzetten om jouw voorraden in op te slaan. Desnoods is het natuurlijk mogelijk om echt te werken in de opslagruimte. 

 

Maar hoe zoek je een goede opslagruimte? Dit doe je door onder andere te letten op de beveiliging. Je wil natuurlijk zeker weten dat jouw spullen op een veilige plek staan. Daarnaast mag je de locatie niet vergeten. Kies voor een opslagruimte die makkelijk te bereiken is met de auto. Hiernaast is het wellicht handig om een opslagruimte te kiezen die de hele dag toegankelijk is. Met deze tips kom je al een heel eind. 

 

Verhuis naar een andere werkplek

 

Deze tip voor het verkrijgen van extra werkruimte is wellicht vanzelfsprekend, maar je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om te verhuizen. Werk je in een kantoorpand die je huurt? Dan kan je eens gaan rondkijken naar een groter kantoorpand. Het is handig van tevoren even te bepalen hoe veel groter de volgende werkplek ten opzichte van de huidige werkplek moet zijn. Dit maakt het zoeken een stuk makkelijker. 

 

Als je ervoor kiest om inderdaad te verhuizen naar een andere werkplek, dan is het van belang dat je daar een budget voor hebt. Je gaat de nieuwe werkplek waarschijnlijk huren en je wil geen problemen met het betalen van de huur. Kijk dus naar de vaste lasten van jouw onderneming en bepaal of er ruimte is voor een nieuwe werkplek.