Hostme
Image default
Bedrijven

De voordelen van achteraf betalen voor een webshop

Als webshop eigenaar loop je dagelijks tegen veel dingen aan. Van het maken van tactische en strategische keuzes tot aan het doen van de boekhouding en het streven naar de beste klanttevredenheid. Er zijn verschillende manieren om klanten tevreden te houden. Een van deze manieren is het achteraf aanbieden van een betaling. In deze blog gaan we iets dieper in op dit onderwerp en leggen we een aantal voordelen uit die erbij komen kijken wanneer je dit aanbiedt aan je toekomstige, of huidige klanten. 

Voordeel 1: verhoogt de conversie 

Als eigenaar van een webshop wil je het liefst iedere klant voorzien in hun behoeften. Door een achteraf betaalmethode aan te bieden op je website, verklein je de kans dat mensen afhaken bij het voltooien van een aankoop. Mensen hebben nog de mogelijkheid om het product eerst te ontvangen, bekijken, passen of het bij degene past en heeft daarna de mogelijkheid om het artikel te houden of terug te sturen.  

Voordeel 2: meerdere maten tegelijkertijd bestellen 

Iedereen herkent het wel tijdens het online shoppen. Je bent niet helemaal zeker over je maat en je besteld hierom meerdere van hetzelfde artikel. Niemand zit te wachten om extra geld te betalen voor een product waarvan je al weet dat een van deze artikelen sowieso niet goed zit. Door een Klarnabetaalmethode aan te bieden kunnen mensen gemakkelijk meerdere artikelen bestellen en het zorgeloos passen zonder het gevoel te hebben dat er veel geld van de rekening is afgeschreven en lang moeten wachten tot dat het geld terug op de rekening gestort is.  

Voordeel 3: identiteitsfraude wordt ook zo veel getackeld  

De systemen van bijvoorbeeld het bedrijf Klarna die deze betaalmethode aanbiedt is zo opgebouwd om fraude tegen te gaan. Op basis van verschillende aspecten wordt er gekeken of er ergens iets dubieus te vinden is. Denk aan een vreemd afleveradres en doormiddel van controlevragen om erachter te komen of het verdacht is. 

Er zijn echter nog meer voordelen die om de hoek komen kijken. Zowel voor de winkelier als webeigenaar. Wil je meer informatie over dit onderwerp of wil je weten welke betaalmethodes er nog meer zijn? Kijk dan hier: gespreid betalen.