Hostme
Image default
Bedrijven

Goede hosting voor je WordPress website

Maanden lang heb je lopen ploeteren op je WordPress website en eindelijk is het zover om hem online te zetten! Vol goede moed ga je opzoek naar een hosting provider om de website, waar je zo hard aan hebt gewerkt, online te laten zetten. Er is niet veel budget dus je kiest de eerste beste goedkope hosting provider die je tegenkomt. Je registreert een domeinnaam, plaatst je website op het aangeschafte hosting pakket en wat blijkt… de website waar je maanden aan gewerkt hebt is niet vooruit de branden!

Besparen op “dingen” die je niet goed begrijpt gebeurd vaak. Als je een koffie liefhebber bent dan ben je wel bereid om veel geld uit te geven aan goede koffiebonen en een kwaliteit machine maar als het hosting betreft dan ga je daar wel op besparen. Logisch maar niet verstandig.

Bespaar niet op hosting voor je WordPress website

Investeren in goede WordPress hosting voor je website is belangrijk en absoluut geen weggegooid geld. Veel mensen zijn onwetend in de wereld van hosting maar de mensen en machines die er alles aan doen om je website 24/7 online, veilig en snel te houden verdienen wel meer dan €1,- per maand.

Een snelle website is belangrijk voor je bezoekers maar ook voor zoekmachines. Google zal je website als “beter” beoordelen wanneer deze lekker snel is. Google is er ook om bezoekers zo snel mogelijk een antwoord te geven. Hiervoor willen ze het liefst ook snelle websites boven aan de resultaten om zo ook hun bezoekers snel te kunnen bedienen. WordPress hosting is daarin erg belangrijk en komt in veel vormen en maten. We zullen twee vormen iets uitgebreider toelichten.

Managed WordPress hosting en WordPress hosting

Je hebt het misschien al wel eens voorbij zien komen, “Managed WordPress hosting” en normale “WordPress hosting”. Zonder er heel diep op in te gaan. Bij Managed WordPress hosting kun je wat meer service verwachten omtrent WordPress en eventueel support rondom je website (buiten de hosting). Daarnaast bieden sommige partijen bij Managed WordPress hosting ook aan dat ze je Thema, Plug-ins en WordPress code up-to-date houden. Dan hoef je dit zelf nooit meer te doen.

“Normale” WordPress hosting is in veel gevallen (zeker niet altijd) gewoon Shared hosting waarop je gemakkelijk en snel WordPress kunt installeren. In sommige gevallen is het zelfs al van te voren geïnstalleerd.

Als je voor hosting gaat kijken voor je WordPress website doe dan eerst goed onderzoek. Lees je in op websites die er verstand van hebben, informeer bij hosting providers zelf en vergelijk eens enkele hosting providers op hosting vergelijkings websites.

Conclusie

Hosting is belangrijk voor de veiligheid en snelheid van je website. Bespaar hier dus niet op en investeer in een goede hosting voor je WordPress website.