Hostme
Image default
Dienstverlening

Dit is hoe je een stroomstoring kunt voorkomen

Een stroomstoring is heel erg vervelend. Een stroomstoring is vervelend en ook nog eens nadelig. Als je last hebt van een stroomstoring dan kan je geen gebruik maken van de stroom. Dit is heel erg vervelend omdat je veel van je dagelijkse bezigheden niet kan doen. Je kan bijvoorbeeld de was niet doen, geen televisie kijken, geen koffie zetten, je gerecht niet opwarmen en nog veel meer. Als er een stroomstoring buiten je huis is dan kan er ook heel veel niet gedaan worden. Daarom is het heel belangrijk om een stroomstoring te voorkomen. Een stroomstoring is niet helemaal te voorkomen, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om de kans op een stroomstoring te verminderen.

Apparaten met een keurmerk

Als je een stroomstoring wilt voorkomen, dan is het handig als je alleen apparaten aanschaft die over een CE-label beschikken. Apparaten met een CE-label beschikken over de minimale eisen van elektriciteitsdraden. Apparaten met een CE-label zijn goed, maar apparaten met een KEMA of een VDE-keurmerk zijn nog beter. Apparaten met een KEMA of een VDE keurmerk zijn uitvoerig getest, waardoor de kans op een stroomstoring al flink verminderd wordt.

Voorkom overbelasting

Overbelasting speelt ook een grote rol bij stroomstoringen. Als je te veel apparaten tegerlijkeertijd gebruikt die maar op een groep zijn aangesloten dan kan er overbelasting ontstaan. Overbelasting kan ook ontstaan doordat er te veel stroom meer stroom naar het apparaat gaat dan dat het aankan. Als je overbelasting hebt dan ontstaat er kortsluiting. En kortsluiting veroorzaakt weer stroomstoringen. Kortsluiting kan ook komen door een defect in een apparaat. Een defect in een apparaat komt bijvoorbeeld doordat het apparaat nat is geworden, of als de elektriciteitskabels beschadigd zijn. Overbelasting ontstaat al heel snel. Je kan al overbelasting krijgen als je de vaatwasser aan hebt terwijl je een gerecht in de oven hebt en in de tussentijd koffie gaat zetten.