Hostme
Image default
Electronica en Computers

Wat zijn de kenmerken van een IPaaS oplossing?

IPaaS, ook wel bekend als Integrated Platform as a Service, zegt u misschien helemaal niets. Het is dan ook een vrij recent fenomeen, maar het is natuurlijk ook goed mogelijk dat uw IT-kennis niet helemaal up-to-date is. Geen probleem, want u bent niet de enige werkgever die hier niet alles van weet. Toch kan IPaaS meer voor u betekenen dan u zich misschien realiseert. Zeker in combinatie met een API platform.

API’s verzorgen de communicatie tussen twee applicaties. Ze brengen gegevens over tussen twee toepassingen, maar ook naar andere apparaten. API’s zijn handig voor uw bedrijf, maar ook de uitwisseling van informatie met andere partijen (partners, klanten en dergelijken) kan hierdoor versoepelen. Een goed opgezet API platform zal dit effect alleen nog maar versterken. Ook een IPaaS oplossing kan een rol van betekenis spelen.

Welke rol speelt IPaaS hierin?

IPaaS, wat staat voor Integrated Platform as a Service, is een manier om de aanvoer van data nog soepeler te laten verlopen. De data die gegenereerd worden door API’s zijn namelijk zeer nuttig. Door deze grondig te analyseren, kunt u zinvolle informatie verkrijgen die handig is voor zowel uw bedrijf als uw klanten. Hierop gebaseerd kunt u toepassingen creëren die ook weer van waarde kunnen zijn voor klanten.

Hoe hoger de snelheid is waarmee de data gegenereerd en geanalyseerd kan worden, hoe sneller u betere oplossingen kunt toepassen. Dankzij IPaaS kunt u gebruikmaken van een Cloud platform. Dit houdt in dat u sneller bij uw data kan, waar en wanneer het u uitkomt. Applicatie-integratie kan sneller dan ooit uitgevoerd worden.

IPaaS en API platform: wie kan mij hierbij helpen?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner die gespecialiseerd is in het optimaliseren van een API platform (in combinatie met IPaaS toepassingen), moet u eens een kijkje nemen op de website van Datacon. Zij hebben al diverse bedrijven uit de brand geholpen en zullen ook voor u een hoop kunnen betekenen.