Hostme
Image default
Financieel

Hoe kun je nieuwe administratieve medewerkers werven?

Het is al een tijdje bekend nieuws. Voor bedrijven is het tegenwoordig vaak lastig om nieuwe medewerkers voor hun organisatie te vinden. Veel bedrijven hebben vacatures open staan, maar krijgen deze vacatures maar niet vervuld. Voor bedrijven is dit natuurlijk een groot probleem. Een bedrijf heeft namelijk nou eenmaal voldoende werknemers nodig om alle taken uit te kunnen voeren. Om toch geschikte werknemers te vinden zal een bedrijf actief moeten werven. Hier kun je lezen over hoe een bedrijf als Administratiekantoor Utrecht dit het beste kan aanpakken. 

Promoten van de vacature  

Een van de eerste tips om er voor te zorgen dat er meer mensen op de vacature van jouw bedrijf gaan reageren is om er voor te zorgen dat je de vacature goed promoot. Door goede promotie zullen meer mensen de vacature te zien krijgen. Doordat meer mensen de vacature zien, is de kans ook groot dat daar meer mensen tussen zitten die zich geroepen voelen om te solliciteren. Wanneer een bedrijf als administratiekantoor Amsterdam dus een vacature opstelt is het belangrijk om het niet daar bij te laten, maar deze vacature echt actief op verschillende kanalen te promoten. 

Werven van studenten 

Verder is het voor bedrijven een handige tip om studenten te werven. Studenten zijn fijn om in dienst te hebben, omdat ze net van de opleiding komen en dus nieuwe en relevante kennis bezitten. Om studenten te kunnen bereiken is het handig om bijvoorbeeld eens langs te gaan bij een school in de buurt waar de opleiding tot administratief medewerker wordt aangeboden. Je kunt dan in gesprek gaan met de studenten en ze er op wijzen dat bij jouw bedrijf regelmatig vacatures open staan. Ook kan het voor bedrijven een goed idee zijn om stagiaires aan te nemen. 

Open staan voor mogelijkheden 

Tot slot moet je je als bedrijf open-minded opstellen wanneer je toe bent aan nieuwe medewerkers. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er wel mensen op een vacature solliciteren, maar deze mensen net niet één op één overeenkomen met de wensen die je vanuit jouw bedrijf in de vacature vermeld hebt. Het is dan goed om als bedrijf toch in gesprek te gaan met deze sollicitant. Tijdens dit gesprek zul je je flexibel moeten opstellen. Op die manier bestaat er namelijk zeker de kans dat je samen tot een compromis kunt komen wat betreft eisen en wensen voor de vacature. 

https://www.deadministratie.nl/contact/administratiekantoor-utrecht