Hostme
Image default
Gezondheid

Hoe ontstaat en wat helpt er tegen snurken

Een probleem wat miljoenen mensen wereldwijd hebben is snurken. Wereldwijd worden partners, de snurker zelf of het hele huishouden wakker gehouden door het vele snurken. Omdat zoveel mensen last hebben van snurken en daardoor slaapproblemen ontstaan worden er jaarlijkse heel veel verschillende onderzoeken gedaan en er zijn mensen die met verschillende oplossingen komen voor het snurken. Dit wordt allemaal gedaan om deze vervelende aandoening tegen te gaan, maar nu is de vraag wat helpt tegen snurken en wat kan je er zelf aan doen?

Snurken hoe ontstaat het?

Tijdens het slapen ontspannen de spieren zich. In dit geval is je tong ook een spier die zwakker wordt als je in slaap valt. Wanneer dit gebeurt, bedekt je tong een deel van de keelholte en vernauwt de luchtwegen, waardoor snurken ontstaat.

Je leefstijl en snurken

Als je echt wilt weten wat helpt tegen snurken is je leefstijl volledig aanpassen. Mensen met overgewicht hebben vaker meer moeite van lucht krijgen. Dit komt omdat mensen met overgewicht een dikkere nek hebben en een zwaarder gezicht. Door de dikkere nek en gezicht worden de luchtwegen vernauwd wat leidt tot ademhalingsproblemen en dit leidt weer tot snurken. Als je dus overgewicht hebt en je hebt echt last van snurken kan het slim zijn om gewicht te verliezen.

Wat helpt tegen snurken is je slaappositie aanpassen

Je slaaphouding kan een grote invloed hebben op het snurken. Als je snurken wilt voorkomen, moet je niet op je rug slapen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat rug slapers vaker snurken. Het is dan verstandig om je slaappositie aan te passen.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/