Hostme
Image default
Onderwijs

Hoe motiveer je je studenten in je klas?

Een van de vormen van coaching is coaching onderwijs. In het onderwijs bevinden zich veel mensen en die mensen staan weer in contact met elkaar. Het onderwijs is een communicatief werkveld waarin je met mensen werkt. Daarom is het belangrijk dat de leraren en leraressen optimaal in hun eigen kracht staan om de studenten ook optimaal te kunnen motiveren en de aandacht van iemand kan aanhouden. De manier waarop je de aandacht van de studenten in een les trekt en deze aandacht kan behouden door middel van de juiste nuttige en interessante informatie of praktijkopdrachten verschilt per aanpak.  

De manier waarop iemand dit doet kan op eigen gevoel zijn maar het kan ook gebaseerd zijn op een techniek die iemand toepast.  

 

Het leren van een techniek 

Een van de technieken waarop je kan coachen in de les of in contact met iemand is didactisch Coachen. Dit is een coach techniek waarbij je op een constructieve manier de motivatie van bijvoorbeeld een student probeert te verhogen. De techniek kan worden aangeleerd door middel van een sessie, een cursus of bijvoorbeeld als onderdeel van een opleiding. Ook zou je hier informatie over kunnen vinden op het internet wanneer je op deze zoekterm zoekt. Er zijn veel verschillende manieren en technieken waarop je iemand kunt coachen, de manier dat iemand aantrekt kan geleerd worden door middel van bovenstaande genoemde voorbeelden. Je zou dit in een fysieke les of cursus kunnen leren maar je hebt tegenwoordig ook online cursussen waarop je een cursus op je eigen tempo kunt gaan volgen.  

 

In contact staan 

Wanneer je gaat coachen is het altijd belangrijk om je bewust te zijn van het contact met de ander. Want wanneer je iemand gaat coachen ben je altijd in contact met de ander, wil je een goede coachsessie kunnen geven. De vorm waarin gecoacht wordt kan al heel toegankelijk en onopvallend zijn, bijvoorbeeld door een kort gesprekje tijdens een les of dat dit in de les verworven is. Het zal ook verschillen wanneer iemand iets coachen noemt, coachen is tegenwoordig ook een redelijk algemeen woord. Wanneer iemand de werkzaamheden van een coach uitvoert, vergroot je daarmee de kracht van de ander door op een bepaalde manier ervoor te zorgen dat de ander meer en meer in zijn of haar eigen kracht gaat staan. Hoe je dit als coach aanpakt, daar zijn dus verschillende manieren voor. De manieren die jou aanspreken kunnen worden aangeleerd in een cursus die hier op een professionele manier wordt aangeboden.  

 

https://septemberonderwijs.nl/training-coachen-in-het-onderwijs/