Hostme
Image default
Auto's en Motoren

Tips om je auto online te verkopen

Het is tijd om afscheid te nemen van je vertrouwde bolide en wilt jouw auto gaan verkopen. Dat kan het beste via het web. De keuze voor de juiste site hangt af van wat voor soort auto je gaat verkopen. Gaat het om een doodnormale Opel Vectra, doe dan niet moeilijk en ga naar de grootste verkoopsite voor autos’. Dat geldt voor alle Vectra’s, overigens, dus ook blauwe en stationwagens. Als je een quasi-klassieke Peugeot 205 GTI in de aanbieding hebt, kan het handig zijn om je toevlucht te zoeken tot een gespecialiseerd forum. 

Goede foto’s en tekst

Voor een auto verkopen online is de tekst en foto’s van groot belang. Immers daarop wordt de eerste indruk gemaakt Voor goede foto’s is het van belang dat de auto schoon is. Maar  om je auto echt te verkopen, moet je een stap verder gaan in je fotografie. Je verkoopt geen apparaat, je verkoopt een stukje lifestyle. Zorg dus voor accessoires. Zorg ervoor dat er een exemplaar van Gustave Flauberts Salammbô op suggestieve wijze uit het handschoenenkastje steekt. Een tape van Sade’s grootste hits doet het goed tussen de spaken van het stuur. Een paar Lederhosen, lukraak uit de in delen neerklapbare achterbank stekend, mag niet ontbreken. Zo schep je een wereld waar iedereen bij wil horen.Het schrijfwerk is gedaan, de foto’s zijn gefotografeerd, nu hoef je alleen nog maar op de knop van het internet te drukken en de kopers zullen in drommen voor je deur verschijnen. 

Weiger het eerste bod

Het klinkt raar bij een auto verkopen, maar niemand houdt van een wanhopige verkoper. Zelfs als het eerste bod veel hoger is dan jouw vraagprijs, zelfs als de koper je een blanco cheque wil geven. Zeg nee. Hierna kun je je auto verkopen tegen een betere prijs.En dat is wat je uiteindelijk wilt