Hostme
Image default
Banen en opleidingen

Werken in de civiele techniek? Dit moet je weten!

Wil je aan de slag in een sector met perspectief? Civiele techniek is zo’n sectoren. Hoewel de werkloosheid in Nederland momenteel hoog is, zijn er altijd wel banen te vinden voor ingenieurs met de juiste kennis en vaardigheden. Ben je benieuwd naar wat civiele techniek inhoudt en waar je aan de slag kunt? Lees dan snel verder!

Wat is civiele techniek?

Civiele techniek is een ruim begrip. In de civiele techniek werken ingenieurs aan projecten op het gebied van water, wegen, railverkeer en/of kabels en leidingen. Dit kan zowel in de openbare ruimte als binnen bedrijven of instellingen. Het gaat dan om projecten zoals het bouwen van bruggen, tunnels of dijken, maar ook het ontwerpen van riolering of waterzuiveringsinstallaties. Kortom: civiele technici zijn betrokken bij alle projecten die iets te maken hebben met de openbare ruimte of de infrastructuren daarbinnen.

In welke functies kan ik terecht?

Civiele techniek vacatures komen in verschillende functies voor. Zo zijn er ingenieurs civiel techniek die zich bezighouden met het ontwerp van projecten, maar er zijn ook civiele technici die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering ervan. Anderen werken weer als toezichthouder of helpen mee met het beheer en onderhoud van civiele bouwwerken. Welke functie je precies uitvoert, hangt af van je kennis en ervaring.

Hoe vind ik civiele techniek vacatures?

Civiele techniek is een populaire sector, dus er zijn genoeg banen te vinden. Het kan soms wel lastig zijn om de juiste civiele techniek vacature te vinden, maar gelukkig zijn er verschillende websites waar je terecht kunt. Zoek bijvoorbeeld op ‘vacatures civiele techniek’ of ‘ingenieursbureau’. Op deze manier vind je snel en makkelijk civiele techniek vacatures die bij jouw kennis en ervaring passen.

Iedere sector heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, maar civiele techniek is zeker een sector waarin je aan het werk komt. Dus, wil jij ook werken in civiele techniek? Dan weet je nu wat de sector inhoudt en hoe je civiele techniek vacatures kunt vinden. Veel succes!