Hostme
Image default
Aanbiedingen

Robotica heeft de toekomst. Zijn robots ook iets voor uw bedrijf?

Robotica heeft de toekomst. Zijn robots ook iets voor uw bedrijf?

Robots nemen steeds vaker onze werkplek in. Dit komt omdat robots enkele belangrijke voordelen kennen vergeleken met menselijke arbeid. Voordelen op het gebied van precisie, snelheid en flexibiliteit. In diverse industriële sectoren wordt de mens meer en meer vervangen door robots. Maar wat wordt er nu eigenlijk precies verstaan onder robotica? En misschien nog wel belangrijker: wat maakt robotica zo interessant? U leest er meer over in deze blog. Lees daarom snel verder!

 

Wat wordt er verstaan onder robotica?

Robotica houdt zich bezig met het bestuderen en ontwikkelen van robots in de ruimste zin van het woord. Veel mensen denken bij robots aan humanoïde robots, oftewel machines die lijken op een echt mens en die zich ook zo gedragen. Humanoïde robots zijn slechts één klein onderdeel van robotica. Robotica omvat zoveel meer. Denk bijvoorbeeld aan industriële robots, zoals lasrobots of robots die producten van A naar B kunnen verplaatsen. Ook zijn er al verschillende huishoudrobots op de markt te verkrijgen. Naast een grasmaairobot en stofzuigerrobot, kunt u tegenwoordig ook al een dweilrobot en zelfs een wasvouwrobot kopen. Sommige van deze robots zijn zo ver doorontwikkeld dat u ze met uw eigen smartphone kunt bedienen en aansturen.

 

Wat maakt robotica zo interessant?

Hoewel het natuurlijk hartstikke fijn is dat iemand de was voor u vouwt, liggen de grootste voordelen van robotica toch echt binnen de industriële sector. Daar waar mensen geregeld fouten maken – fouten maken is immers menselijk – kan een robot met de allergrootste precisie werken. Hierdoor neemt de productkwaliteit toe. Ook de snelheid waarmee robots werken, maakt robotica ontzettend interessant. Bij menselijke arbeid is er al snel een grens hoe snel iemand kan werken. Robots kunnen de productietijd per product aanzienlijk verkorten. Een robot mag dan wel wat kosten, uiteindelijk verdient het zich dubbel en dwars terug.

 

Meer weten over robotica?

Hierboven heeft u in een notendop kunnen lezen wat robotica is en wat de voordelen zijn. Wilt u graag nog wat meer te weten komen over robotica? Of bent u benieuwd hoe robots binnen uw bedrijf ingezet kunnen worden? Schroom dan niet om contact op te nemen met de experts van High Tech Alliance. Zij weten alles van robots en robotica binnen de industriële sector.

 

https://www.hightechalliance.nl/