Hostme
Image default
Beauty en verzorging

Snel vet kwijtraken doe je zo

Op het internet kan je onwijs veel informatie vinden over hoe je snel vet kan verliezen, zoveel informatie zelfs dat je geen weg hier meer in kunt vinden. Wat veel mensen willen is op een simpele manier vet kwijtraken. Hieronder staan een aantal tips over hoe je simpel vet kan kwijtraken.

Verminder je alcohol inname

Hoewel alcohol niet echt heel gezond is, is het niet verkeerd om eens een biertje of een wijntje te drinken. Alcohol wordt pas echt ongezond als je meerdere dagen meerdere drankjes neemt. Bijvoorbeeld in een glas rode wijn kunnen al snel 130 calorieën zitten en een biertje kan ook al snel 150 calorieën bevatten. Alcohol drinken kan dus wel, het is vooral belangrijk dat je niet boven je dagelijkse caloriebehoefte gaat zitten. 

Eiwitrijk eten

Een belangrijke voedingsstof voor gewichtscontrole zijn eiwitten. Vooral in Nederland is het gewoon om te ontbijten met brood, crackers of ontbijtgranen, heel koolhydraatrijk dus. Wanneer je bij het ontbijt je koolhydraten omruilt voor eiwitten voel je je langer verzadigd en wordt je hongergevoel langer en sterker onderdrukt. 

Sporten

Sporten kan ook veel helpen bij het verliezen van vet, echter alleen als dat in combinatie is met de juiste voeding. Wanneer je de juiste voeding eet kan je beginnen met trainingen, cardio is een goede training maar ook krachttraining. Krachttraining kan helpen om je spieren wat meer op te pompen en groter te maken. Vrouwen schrikken soms hier vanaf maar dat is niet nodig. Wanneer je 2x per week aan krachttraining doet zal je niet heel gespierd worden maar vooral wat strakker in je lichaam, zo verdwijnt je vet als het ware.

Vet laten bevriezen

Vet bevriezen is een procedure waar je vet kan laten bevriezen op plaatselijke plekken. Door een vetlaag onder je huid te laten koelen worden deze cellen van vet gekristalliseerd, deze zullen na een tijdje afsterven. Wanneer ze gestorven zijn voert je lichaam deze op een natuurlijke wijze af. Resultaten na de behandeling worden zichtbaar na ongeveer 6 tot 8 weken, hierna zijn de cellen afgevoerd. Tot ongeveer 16 weken na de behandeling kun je nog steeds resultaten zien. Een behandeling duurt gemiddeld 50 minuten en doet over het algemeen geen pijn. Soms kan je wel een stekend of tintelend gevoel krijgen maar dit trekt snel weer weg. Nadat je een behandeling hebt ondergaan is het wel belangrijk dat je gezond eet en regelmatig actief bezig bent anders komen de vetcellen weer terug.