Hostme
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat u moet weten over collageen

Elke persoon heeft collageen in zijn lichaam. Collageen is een endogeen eiwit dat onze pezen, spieren, botten, bloedvaten, huid en kraakbeen zijn kracht, vorm en elasticiteit geeft. Op 25-jarige leeftijd is het verouderingsproces van onze huid al begonnen. De vertraging van de collageenvorming is dus grotendeels te wijten aan dit mechanisme. Externe oorzaken naast leeftijd kunnen echter ook leiden tot een afname van collageen. Denk aan elementen als zonlicht en stress. Gelukkig kunnen supplementen worden gebruikt om het collageengehalte te vervangen. Er zijn twee soorten collageen, die gehydrolyseerd en niet-gehydrolyseerd (niet-gedenatureerd) zijn. Ongeveer 90% van het eiwit in ons lichaam wordt gehydrolyseerd. Pezen, spieren, bloedvaten, gewrichtskapsels en botweefsel bevatten allemaal deze soort. Het niet-gehydrolyseerde type vormt het grootste deel van het kraakbeen.

Verschillende vormen van collageen

Collageen strengen zijn extreem sterk, flexibel en moeilijk te breken. Het menselijk lichaam bevat 38 verschillende soorten collageen. Meestal in de huid, bloedvaten, botten, pezen, nagels, kraakbeen, haar en gewrichtsbanden, komt type I voor in het lichaam. Gewrichtskraakbeen en tussenwervelschijven zoals die in de heupen, knieën, polsen, ellebogen en vingers zijn de belangrijkste plaatsen van Type II. Bij een tekort kunnen zowel type I als type II zowel in supplementen verkrijgbaar als toegediend worden.

Welke effecten heeft collageen poeder op het haar, de nagels en de huid?

De huid wordt strak en soepel gehouden door collageen. Het zorgt ervoor dat de huid soepel en elastisch wordt. De aanmaak van collageen begint rond de leeftijd van 25 af te nemen. Als gevolg hiervan wordt de huid minder elastisch en ontstaan ​​er uiteindelijk rimpels en fijne lijntjes. Wanneer de huid aanvankelijk tekenen van veroudering vertoont, zijn collageen peptiden het ideale ingrediënt om veroudering tegen te gaan. Bovendien ondersteunt het gezonde, sterke nagels en houdt het de structuur en het uiterlijk van het haar normaal. Het produceert dik, gezond en glanzend haar. Het aftakelingsproces kan worden afgeremd door het nemen van supplementen. De voedingssupplementen hebben gehydrolyseerd collageen, dat de hoeveelheid eiwit in de huid onmiddellijk kan verhogen en de basis van het probleem kan aanpakken.