Hostme
Image default
Beauty en verzorging

Retinol in huidverzorging

Retinol is niet voor niets een van onze favoriete huidverzorgingsingrediënten: het werkt. Retinol is een vorm van vitamine A, die wordt omgezet in retinoïnezuur nadat het in contact is gekomen met je huid – het actieve ingrediënt dat alles aanpakt, van fijne lijntjes en acne tot een ongelijkmatige teint. Maar misschien heb je op sommige producten de term “retinoïden” gezien, maar wat is nu precies het verschil? Hier is een korte gids over retinoïden en hoe ze passen bij retinol.

Retinol en retinoïden zijn eigenlijk neven. Retinoïden zijn de verzamelnaam voor vitamine A-derivaten, en retinol is slechts één van de vele retinoïden die in huidverzorging kunnen worden gebruikt. Het is niet het sterkste product dat verkrijgbaar is, maar het is ook minder irriterend voor de huid, wat betekent dat het een geweldige manier is om je huid kennis te laten maken met retinol. Er zijn veel manieren om de voordelen van retinoïden te krijgen zonder retinol; maar omdat ze allemaal vrij krachtig zijn, moet je het langzaam aan doen, zodat je kunt zien hoe je huid erop reageert.

Retinol en op recept verkrijgbare retinoïden, zoals RetinA of Tretinoïne, hebben dezelfde moleculaire structuur, maar het belangrijkste verschil is de werkzaamheid. Retinol is, in vergelijking met op recept verkrijgbare retinoïden, aanzienlijk zwakker. De reden hiervoor is dat vrij verkrijgbare retinolproducten een vorm van retinal in een estervorm bevatten, wat betekent dat er meer omzettingen nodig zijn om tot de retinoïnezuurvorm te komen die de huid kan gebruiken. Deze omzetting in retinoïnezuur verzwakt de werkzaamheid van het product. Op recept verkrijgbare retinoïden zoals RetinA of Tretinoïne zijn geformuleerd met een veel hogere concentratie retinoïnezuur dan het standaard vrij verkrijgbare retinolproduct.

Retinol is een heilige graal voor korean skincare huidverzorging, omdat het een ingrediënt is waarvan is bewezen dat het een verandering teweegbrengt in de textuur, de teint en de uitstraling van de huid. Dankzij zijn kracht is retinol een veelbelovende oplossing, of het nu gaat om rimpels en fijne lijntjes, vergrote poriën of hyperpigmentatie. Bij voortgezet gebruik van beide producten zien veel mensen een verbetering van hun huid, hoewel er een aanpassingsperiode is waarin de huid tolerant moet worden voor de effecten van de retinol- en/of retinoïdeproducten zoals COSRX.

https://www.kocosmo.nl/