Hostme
Image default
Dienstverlening

Een goede verzekering letselschadebehandelaar is belangrijker dan je denkt!

Het afsluiten van een goede en voordelige verzekering letselschadebehandelaar is belangrijker dan veel mensen denken. Mocht je privé of op je werk betrokken raken bij een ongeval met letselschade, dan is het fijn als je terug kunt vallen op een goede en betrouwbare verzekering. Fijn is nog te zacht uitgedrukt. Belangrijk en cruciaal zijn betere termen. Letselschade loopt namelijk al snel flink in de papieren, zeker als ziekenhuisopname, operatie(s) en/of een revalidatietraject noodzakelijk is. Wil je je goed indekken tegen mogelijke letselschade, dan kun je daarvoor als particulier of werkgever diverse soorten verzekeringen afsluiten. De belangrijkste soorten verzekeringen tegen letselschade hebben we hieronder voor je in kaart gebracht.

Ongevallen Inzittenden Verzekering

Een goede verzekering letselschadebehandelaar is de zogenoemde Ongevallen Inzittenden Verzekering (OIV’s). Mocht je als bestuurder van een voertuig een ongeluk krijgen, dan is eventuele letselschade van medepassagiers in de auto gedekt. Dit wordt via rekensommen bepaalt, waarbij het percentage blijvend invaliditeit doorslaggevend is bij het uit te keren bedrag. De hoogte van de uitkering die je krijgt, is echter vaak niet voldoende om de volledige financiële schade te dekken. Daarom is het aan te raden om als automobilist in elk geval een Schade Inzittenden Verzekering (SIV) at te sluiten.

Schade Inzittenden Verzekering

Een Schade Inzittenden Verzekering, ofwel een SIV, is een verzekering letselschadebehandelaar die extra dekking biedt als je een ongeval met letselschade als autobestuurder zélf hebt veroorzaakt. Heb je deze verzekering, dan wordt de schade van iedereen die in de auto zat, en die van jezelf, door de verzekeraar vergoed.

De algemene ongevallenverzekering

Verder kennen we nog de gewone Ongevallenverzekering. Kies je voor dit type verzekering, dan krijg je een (van te voren bepaald) vast bedrag uitgekeerd. Vrijwel altijd gaat het om een minimaal en ontoereikend bedrag die bij lange na niet volstaat om alle letselschade te compenseren. Het is dan ook aan te raden om niet voor deze verzekering te kiezen als je een goede dekking wilt voor letselschade.

Ziektekostenverzekering

Een standaard ziektekostenverzekering kun je gebruiken om de kosten die je na een ongeluk maakt te declareren. Maar dit is alleen het geval indien je zelf niet aansprakelijk bent. Er volgt wel een factuur voor het eigen risico, maar ben je niet aansprakelijk voor de letselschade dan moet de veroorzaker van het ongeval deze kosten betalen.