Hostme
Image default
Hobby en vrije tijd

Gebruik een stinger tijdens het roofvissen

In Nederland zijn er enorm veel plekken waar je kunt roofvissen. Het is dan ook geen verrassing dat veel Nederlanders roofvissen als hobby uitvoeren. Op diverse plaatsen kun je vissen op snoekbaars, roofblei of meerval. Voor het roofvissen zijn er een aantal dingen onmisbaar in jouw kit. Je kunt bijvoorbeeld speciale hengels gebruiken om het roofvissen te vergemakkelijken. Daarnaast zal je benodigdheden als een werpmolen, landingsnet, kniptang, een stinger en kunstaasjes nodig hebben. 

Verhoog de inhakingskans

Een stinger is een haak die is bevestigd op een stukje nylon of staaldraad. De haak dient als hulpmiddel bij het vissen met softbaits. Het zorgt ervoor dat een vis die de achterkant van het aasje grijpt, ook echt wordt gehaakt. Je voorziet het aasje dus van extra haken, waardoor het vangen van de vis gemakkelijker wordt. 

 

Een bekende haak is de Elite Medium 2/0 & 2/0. Deze kun je combineren met de Gator Gum Shads, die speciaal zijn ontwikkeld voor vissen op grote snoek. De Gator Gum Shads zijn een kruising tussen een shad en een swimbait. Je kunt de stingers ook in andere formaten verkrijgen, passend bij jouw Gator Gum Shad. Zo heb je een small, medium, large en XL-variant. Er zijn ook nog shallow screws die je erbij kunt gebruiken. Echter zijn deze alleen te gebruiken bij de 18, 22 en 27 centimeter stingers.