Hostme
Image default
Bedrijven

Wat zijn goede manieren om te besparen op je energie in Leiden?

Er zijn talloze voordelen aan het besparen op je energie en er zijn bijna geen nadelen aan verbonden. Tijdsbeslag is het enige nadeel, af en toe moet je even wat meer moeite doen om het ene voor elkaar te krijgen. Je bespaart hier natuurlijk wel op. Op korte termijn zal je niet gelijk alle besparingen in je portemonnee voelen maar op lange termijn zul je al snel zien hoe goed alle besparingen zijn. Bezuinigen op energie is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

Goede manieren om te besparen op je energie

Wat veel mensen niet weten is dat apparaten op stand-by ook energie verbruiken. Dit is typisch zo een ding wat je niet in het begin meteen zou merken. Apparaten op stand-by verbruiken natuurlijk minder dan als ze aan staan. Het is dus zonde om apparaten op stand-by te laten als je ze toch niet gebruikt. Dus lekker uit ermee!

 

Nog een goede tip is om je was buiten op te laten drogen. Natuurlijk gaat dit niet altijd even goed in de koude wintermaanden maar voor de rest kan dit prima. In de zomer is het niet alleen aan te raden om te besparen maar ook voor de warmte. Als het buiten warmer dan 30 graden is zal het binnen ook super heet zijn. De wasdroger uit laten is een goede manier om niet nog meer warmte te creëren.

 

Naast besparen is dit ook een leuke toevoeging voor huis. Namelijk led lampen. Led lampen zijn ongeveer 85% zuiniger dan de veel voorkomende gloeilamp. Ze geven meer licht af en minder warmte en daarom bespaar je al snel veel. Door de minder warmte die dit af geeft en omdat je minder afval hebt is dit ook besparend voor het milieu.

Elektricien Leiden

Elektricien Leiden bellen om nieuwe slimme meters te installeren is ook ideaal. Op deze manier verbruik je minder stroom en kan je overzichtelijk alles in de gaten houden.