Hostme
Image default
Hosting

Loopbaanbegeleiding: Haal het beste in jezelf naar boven

Vaak weten wij het al van onszelf en andere keren krijgen we het te horen van anderen. Het gaat hier over uw eigen persoonlijkheid en uw persoonlijk functioneren. Zo is de een misschien erg assertief en communicatief vaardig, terwijl de andere een geboren leider is. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten, maar dat wilt niet zeggen dat u hier niks aan kan veranderen. Maar hoe kunt u enkele kwaliteiten / eigenschappen verbeteren?

Carrierepoort kunt u hierbij helpen. Carrierepoort biedt namelijk een service aan waarbij u de vaardigheden worden aangeleerd en / of u de inzichten krijgt om uw doel te bereiken. Deze service is bekend als loopbaanbegeleiding (lees hier meer). Bij ieder ontwikkelpunt / doel dat u voor ogen heeft, helpt en ondersteunt Carrierepoort u. Maar hoe gaat het proces in zijn werk?

Het proces van loopbaanbegeleiding begint bij Carrierepoort met een intake gesprek. Tijdens dit intake gesprek maakt u kennis met uw loopbaanbegeleider. Door het stellen van enkele gerichte vragen is snel bekend wat uw vraagstuk of probleem is. Daarna stelt de begeleider enkele vragen gericht op uw vraagstuk / probleem en aan de hand van uw antwoorden stelt de begeleider een persoonlijk plan voor u op. In dit persoonlijke plan staan doelgerichte opdrachten die u zelf of samen met uw begeleider kunt uitvoeren. In sommige gevallen is het ook handig om aan het begin van het proces een competentietest en / of een persoonlijkheidstest te doen. Door het doen van deze testen krijgt u een duidelijk beeld van uw sterke punten, zwakke punten, verbeterpunten en waar uw kansen liggen. Op deze manier heeft u de regie over uw persoonlijke groei steviger in de hand. Met behulp van uw begeleider en de instrumenten die hij / zij u aanreikt, vindt u vaak het antwoord op uw vraagstuk al binnen 4 tot 6 gesprekken. Hierna leert uw begeleider u nog hoe u de nieuw verkregen inzichten en technieken volledig tot hun recht kan laten komen. Het proces wordt uiteraard afgesloten met een evaluatiegesprek, waarin besproken wordt of uw doelen zijn behaald.

Voor meer info : http://www.carrierepoort.nl