Hostme
Image default
Hosting

loopbaancoach Door Ucare

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt individuele begeleiding  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, drift, capaciteiten , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke voetstappen moet ik zetten om de nette betrekking te vinden? Wat is mijn toewijding? Hoe benut ik mijn capaciteiten optimaal. Een beantwoording op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ondernemers en carrièremannen- en lady´s.

 

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Loopbaancheques

Met de jobcheques bekomt u goedkope loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u bijeen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens bekomt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw werk- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Waarom loopbaanbegeleiding?

 

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Werknemers

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

U begeert bevordering maken of aangaande een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ondernemers

Carrière

Cheque besteld; hoe nu verder?

Heb ik recht op jobcheques als ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw loopbaancheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te reserveren. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw tijdsduur van verbrekingsvergoeding.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

 Wat als ik mijn arbeid cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de loopbaancheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Stap voorwerpen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw loopbaancheque af te trekken van de belastingen.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Wij inzien dat u het fijn vindt om te controleren of u in het bezit bent van een officiële jobcheque. De echte jobcheques kan u identificeren aan:

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een acceptgiro voor € 40,- via uw mail of post.

Als u geen recht op heeft, dan bekomt u een mail of brief met de reden waarom uw verzoekschrift is geweigerd. Wenst u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze vestigingen om een afspraak te maken voor kosteloos kennismakingsgesprek.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan verkrijgt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele ambiance, de geordende structuur en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en prive begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Betrekking test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de goede beroep voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de beste kant op met uw carrière? Als u vragen heeft omtrent uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, passie, capaciteiten , motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Stap 1

Terugkom-ogenblik waarbij u gemeenschappelijk een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijdsduur. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Terugkaatsen genomen acties, hervormingen, verbeterpunten.

Heeft u na het loopbaantraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw coach voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u gezamenlijk met uw instructeur welke fasen u verder kunt nemen.

Stap 2

Loopbaanbegeleiding is een individueel procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De stappen van het proces:

Afrondingsfase – Hebben we de doel behaald?

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Ontmoeting met uw loopbaan trainer
Verduidelijking werkwijze
Verwachtingen en beweegredenen bespreken
Bepraten van leer- en werkervaringen
Bedoelingen bepalen
Doe-opdrachten opzetten

Afzonderlijk gesprek met uw loopbaan oefenmeester
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobcoachingtraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

 

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt? Meer weten over wat uw plaats is op de arbeidsplaat kijk op: Ucareloopbaanbegeleiding.be 

Voor meer info : http://ucareloopbaanbegeleiding.be/