Hostme
Image default
Hosting

Vrachtwagens in afgelegen of gevaarlijk gebieden

Hoewel het vandaag de dag een stuk makkelijker is om een vrachtwagenchauffeur te zijn dan bijvoorbeeld dertig jaar geleden, blijft het alsnog een van de zwaardere en gevaarlijkere beroepen ter wereld. Maar wat valt hieraan te veranderen?

Veel vrachtwagenchauffeurs (in Europa) rijden gewoon over diverse snelwegen en hebben vaak geen moeite om moeiteloos hun bestemming te bereiken, echter zijn er ook vrachtwagenchauffeurs die het een stuk zwaarder hebben en zich in veel gevaarlijkere omgevingen bevinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar vrachtwagenchauffeurs uit het oosten van Europa of die uit het noorden van Amerika. Deze vrachtwagenchauffeurs moeten routes afleggen waar zich veel smalle en / of steile wegen bevinden in zeer afgelegen gebieden. Zodra de winter om de hoek staat komt er voor de vrachtwagenchauffeurs een extra zorg / risicofactor bij, namelijk de spekgladde wegen. Bij een vrachtwagen is het al een standaard dagtaak om op te passen in de bochten en te voorkomen dat de truck en de aanhanger gaan scharen. Echter zorgen spekgladde wegen voor een verhoogde kans dat dit wel gaat gebeuren. Niet alleen wordt de kans op scharen vergroot, maar ook de kans op een ongeluk (doordat het voertuig geen grip meer heeft/had en is gaan glijden). 

In afgelegen gebieden zijn er vaak weinig bijstanders of mensen in de buurt waardoor vrachtwagenchauffeurs pas na enkele uren de hulp krijgen die ze nodig hebben. In deze afgelegen gebieden is er natuurlijk ook altijd nog de kans dat de vrachtwagenchauffeur bestolen wordt. Als werkgever kunt u dit echter voorkomen door het installeren van een gps tracker auto. Door deze gps tracker heeft u meteen een voertuigvolgsysteemtot uw beschikking en weet u altijd de locatie van uw vrachtwagen en de chauffeur. Mocht u meer willen weten over de voordelen en de eventuele kosten van een gps tracker, bezoek dan de website van My GPS Tracker.

Voor meer info : http://mygpstracker.nl