Hostme
Image default
Hosting

Wanneer komt u in aanmerking voor een kaakcorrectie?

Er zijn maar weinig mensen die er last van hebben, maar voor deze mensen is er vandaag de dag ook een uitkomst. De klacht waar deze mensen vaak last van hebben is dat zij moeite hebben met afbijten, lipsluiting, spraak, slikken en/of kauwen. In eerste instantie wordt dit geprobeerd te corrigeren met behulp van een beugel, echter blijkt dit in sommige gevallen niet voldoende. In dat geval is er altijd nog een behandeling die een uitkomst biedt voor deze mensen. Deze behandeling staat ook wel bekend als een chirurgische kaakcorrectie.

Een chirurgische kaakcorrectie wordt uitgevoerd indien een beugelbehandeling de klachten niet heeft verholpen of als het erg duidelijk is dat er sprake is van een afwijkende stand van de boven- en/of onderkaak. Echter is deze behandeling geen korte behandeling waarbij u na een dag of een paar weken al volop kunt genieten van het resultaat. De behandeling duurt namelijk (over het algemeen) anderhalf tot twee jaar en gedurende deze periode zult u behandeld worden door een tandarts, een orthodontist en een kaakchirurg. Maar wanneer komt u in aanmerking voor een kaakcorrectie?

U komt in aanmerking voor een kaakcorrectie indien u voldoet aan drie belangrijke criteria. Het eerste criterium is dat uit volgroeid moet zijn (dit is men meestal rond een jaar of 17/ 18). Het tweede criterium is dat er een duidelijke afwijking moet zijn in de boven- en/ of onderkaak. En tot slot het derde criterium is dat u last heeft van een van de klachten die vernoemd staan in de inleiding of dat u hinder ondervindt aan uw uiterlijk (in uw ogen).

In bijna alle gevallen vindt er voor de operatie ten allen tijden eerst een consult plaats. Tijdens dit consult wordt met de patiënt besproken of een behandeling de gewenste veranderingen kan bewerkstelligen en, indien de behandeling dit kan, hoe de behandeling in zijn werk zal gaan. Ook zal de geschatte revalidatietijd ter sprake komen. Voorafgaand aan dit consult wordt er echter ten allen tijden eerst een röntgenfoto van uw gebit en kaken gemaakt. Ook wordt er gekeken naar uw aangezicht en naar uw profiel.

Mocht u meer willen weten over deze behandeling, dan kunt u terecht op orfeokliniek.nl.

Voor meer info : http://www.orfeokliniek.nl