Hostme
Image default
Energie

Onderzoek de mogelijkheden van een powerwall

Ook in Roosendaal zijn elektriciens en andere vakmensen drukker dan ooit tevoren. Wie op Google zoekt naar ‘Elektriciens Roosendaal’ krijgt tientallen, zo niet honderden, zoekresultaten. Goede vakmensen zijn schaars en er is veel vraag. Mensen willen graag hun elektriciteitsnet op orde hebben, omdat dit veel problemen en geld kan besparen. Daarbij staat de elektrische wereld niet stil, steeds meer uitvindingen zijn bijna onmisbaar in huis, en het is aan de vakmensen om deze te installeren. Dit jaar zou weleens de doorbraak kunnen komen van de Powerwall, een superhandig apparaat dat steeds meer mensen aan de muur willen.

Energie opslaan en later gebruiken

De Tesla Powerwall is een zogenaamde home battery, een module in je huis waarin je energie kunt opslaan. Veel mensen kiezen uit duurzame motieven (of geldbesparing) voor het aanleggen van zonnepanelen. De energie van zonnepanelen moet echter direct verbruikt worden. ‘s Nachts, wanneer de zon niet schijnt, schakelt het huishouden weer over op ‘ouderwetse’ energie. Met een powerwall kan je de resterende zonne-energie vasthouden en later gebruiken. Hierdoor heb je ook ‘s nachts profijt van zonnepanelen. Ook voor wie geen zonnepanelen heeft, kan een Powerwall handig zijn: hij kan ook goedkopere nachtstroom opslaan, die je vervolgens overdag in kunt zetten.

Laat een elektricien de batterij installeren

Is een Powerwall moeilijk te installeren? Niet als je elektricien bent. Voor mensen die ervoor geleerd hebben is het een simpele klus. Informeer eens bij jouw elektricien of hij een Powerwall kan installeren. Een thuisbatterij is een investering die zich op den duur terugverdient. Ook andere bedrijven zijn volop bezig met het ontwikkelen en op de markt brengen van thuisbatterij-systemen. Het is een markt die nog volop in ontwikkeling is. Ben je nu nog niet overtuigd, dan is het geen slecht idee nog even te wachten: waarschijnlijk zijn powerwalls over een tijdje weer sterk verbeterd ten opzichte van de huidige generatie.