Hostme
Image default
Energie

Problemen met elektra? Misschien moet je de meterkast laten vervangen

Een woningeigenaar zal uit zichzelf niet snel denken aan de meterkast vervangen. Alleen als er regelmatig storingen zijn in de elektriciteitsvoorziening kan een woningbezitter zelf weleens op het idee komen dat er iets mis is met de meterkast. Voor elektriciens, die problemen op komen lossen als er een storing is in de stroomvoorziening, ligt daar een mooie uitdaging. Zij kunnen de eigenaren van een woning er op wijzen dat ze al een heel oude installatie in de meterkast hebben staan, die in aanmerking komt om hem te vervangen.

Een goede meterkast verdien je terug

Een meterkast vervangen is een kostbare operatie. Als je dat door Ben Elektricien laat doen moet je denken aan een prijs tussen € 350 en € 1.000, afhankelijk van hoe uitgebreid de nieuwe installatie moet zijn. Toch kun je de kosten van een meterkast vervangen terugverdienen. Want met een nieuwe meterkast heb je geen last meer van storingen, die moeten worden opgelost door een elektricien. Met een nieuwe meterkast is de kans op schade aan je elektronische apparatuur bij een flinke onweersbui ook veel kleiner. En tenslotte is het na de meterkast vervangen veel eenvoudiger om nieuwe elektrische apparatuur aan te schaffen, zoals zonnepanelen of een elektrische auto.

Meterkast vervangen is een blik in de toekomst werpen

Nederland gaat in de komende decennia flink veranderen als gevolg van de energietransitie. Of alle energie wordt geconsumeerd in de vorm van elektriciteit is nu nog niet te voorspellen. Maar dat elektrische energie een veel grotere rol gaat spelen dan nu is wel zeker. Om die grotere hoeveelheid elektrische energie te kunnen leveren aan de apparatuur in de woning is een goede meterkast nodig. Daarom wordt wel gezegd dat nadenken over de meterkast vervangen hetzelfde is als een blik werpen in de toekomst.