Hostme
Image default
Marketing

Hoe inzetten met Google Ads en welke smaken heb je?

Google Ads is een goede manier om direct je klanten te bereiken en kan zorgen voor veel nieuwe leads. Echter is het wel een systeem dat lastig is in te zetten en er komt meer bij kijken dan alleen maar een goede Google Ads campagne. Je website moet optimaal ingericht zijn anders ga je het echt niet winnen van je concurrenten. Meer hierover in dit artikel.

Let’s begin by the begin

Je website moet optimaal zijn en zo zijn ingericht dat je potentiele nieuwe klanten kunnen vinden waar zij naar zoeken. Zet jezelf dus vooral eens in de schoenen van je klanten en vraag jezelf af: wat zou ik zoeken en wat zou ik voor informatie willen vinden voor dat ik een product koop of een offerte opvraag. Zo kan je namelijk je website conversie gericht indelen.

Zodra je dat inzichtelijk hebt kan je jouw website zo inrichten dat het werkt. Is je website flink verouderd dan kan het geen kwaad om eerst te investeren en een nieuwe website laten maken.

Besteed je Google ads uit of ga je het zelf doen?

Google Ads uitbesteden is de meest gekozen optie aangezien je zo zelf tijd overhoudt de nieuwe lead binnen te halen als klant. Daarnaast heeft een gespecialiseerd bureau hier natuurlijk veel meer kaas van gegeten en kunnen zij je veel beter adviseren! Het is zeker niet onmogelijk om zelf je Google Ads te beheren, maar wel pittig. Het volgen van een cursus kan je hier zeker mee op weg helpen!

Welke soorten Ads kan je inzetten?

In de tool van Google Ads zijn er gigantisch veel mogelijkheden die je kan inzetten voor je bedrijf. Iedere mogelijkheid kan interessant zijn voor je bedrijf. We sommen er een paar op.

–       Met je website hoger in Google door in te zetten met Search

–       Shopping is ideaal voor webshops

–       Google display werkt sterk als branding tool en is een stuk goedkopen

–       Video marketing via Youtube

Zoals je kan zien zijn er veel manieren om in te zetten met Google Ads. Wil je hier meer over weten? Dan kan je altijd eens een gesprek aan gaan met een online marketing bureau die je kan ondersteunen in de facetten van zoekmachine marketing.

 

https://allinone-media.nl